• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Uitdagend dak? Gebruik de QS PV-ankers van Blubase

Blogheader Blubase QS PV-ankers
Kennis over zonnepanelen
Bijgewerkt op 07. augustus 2023
3 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Om ervoor te zorgen dat zonnepanelen bij een stevige wind veilig op het dak blijven liggen, is het nodig om voldoende ballast te gebruiken. Maar wat te doen bij daken waarbij dit niet mogelijk is? Zijn die automatisch afgeschreven voor zonnepanelen? Gelukkig niet. Met de QS PV-ankers van Blubase kunnen ook uitdagende daken van zonnepanelen worden voorzien. In dit artikel lees je alles over dit innovatieve systeem.

Het probleem

Als installateur loop jij er vast ook weleens tegenaan: daken waarop het lastig is om zonnepanelen te plaatsen, omdat de bestaande oplossingen minder geschikt zijn.

Blubase onderscheidt twee typen uitdagende daken:

 • platte daken die onvoldoende draagkracht hebben om het extra ballastgewicht te dragen of waarbij het om een andere reden lastig is om ballast aan te brengen.
 • schuine daken die voorzien zijn van EPDM, PVC of bitumen dakbedekking. Ook in dit geval kunnen er vraagtekens geplaatst worden bij de draagkracht. Bovendien is de waterdichtheid in het geding.

De oplossing van Blubase: QS PV-ankers

Met QS PV-ankers worden beide problemen (draagkracht en waterdichtheid) voor beide typen daken opgelost.

Zo staat het gebruik van de QS PV-ankers gelijk aan een ballast van meer dan 220 kilo per m2. Dit blijkt uit tests in een windtunnel en uit onderzoek door het onafhankelijke onderzoeksbureau KIWA. Dankzij de PV-ankers kun je een PV-systeem toch stevig verankeren zonder dat je daarvoor veel ballast nodig hebt. Dat maakt het een goede oplossing voor minder draagkrachtige daken.

Verder is het belangrijk om het QS PV-anker waterdicht te maken. Dit wordt gedaan door het af te werken met een dakmanchet van bitumen/PVC of EPDM.

Blubase adviseert wel om hierbij samen te werken met een professionele dakdekker. Enerzijds omdat dakdekkers kennis en de tools hebben om de manchetten waterdicht te maken, anderzijds omdat op deze manier de garantie op de dakbedekking behouden blijft. Blubase zelf geeft 20 jaar garantie op de ankers, mits ze volgens plan bevestigd zijn.

Voor elk dak een montagesysteem

Naast de QS PV-ankers verkoopt Blubase verschillende montagesystemen: RoBoost en Classic voor een schuine daken, en Connect en RoFast voor platte daken. De QS PV-ankers kunnen o.a. gecombineerd worden met RoBoost en RoFast.

Het grote voordeel van de montagesystemen van Blubase is dat ze snel en gemakkelijk te plaatsen zijn. Je krijgt een compleet basiselement aangeleverd dat je niet meer zelf hoeft te assembleren. Of, zoals ze bij Blubase zeggen: uitklappen, klikken en klaar. Dit bespaart jou als installateur veel tijd.

Mee het dak op

Heb je nog niet eerder gewerkt met de systemen van Blubase? Dan hoef je niet bang te zijn dat je het allemaal zelf maar moet uitzoeken. Bij nieuwe klanten gaat er de eerste dag altijd iemand van Blubase mee het dak op. Zo weet je zeker dat je het systeem op de juiste manier monteert.

Maar ook daarna kun je nog altijd voor service terecht bij Blubase, hetzij door rechtstreeks contact op te nemen, hetzij door een van de montagevideo's of webinars op de website te bekijken.

Een van de redenen dat wij bij Memodo graag met Blubase samenwerken, is dat ze dicht bij de klant staan. Ze luisteren goed naar wat jij als installateur nodig hebt en voeren de feedback zo snel mogelijk door. Blubase heeft ook een klantenpanel dat regelmatig samenkomt, om van installateurs te horen waar zij tegenaan lopen of wat zij graag anders zien.

QS PV-ankers bij Memodo

De QS PV-ankers van Blubase zijn (net als de montagesystemen) verkrijgbaar bij slechts een handvol gespecialiseerde groothandels, waaronder Memodo. Je klikt de componenten die je nodig hebt in een paar tellen bij elkaar met de Blubase-calculator en vervolgens kun je de uitdraai importeren in de Memodo-shop. Eenvoudiger kan het niet!

Hulp nodig bij de keuze van het beste montagesysteem voor jouw project? Bel onze energie-experts op 088-0087200 of mail naar sales@remove-this.memodo.nl.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie