• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Persbericht: BluBase en Memodo gaan strategische samenwerking aan

Blogheader persbericht Blubase en Memodo
Bijgewerkt op 08. mei 2023
2 min. leestijd
Memodo Redactie
Memodo Redactie

BluBase en Memodo

Utrecht, 8 mei 2023 

Groothandel Memodo gaat de montagesystemen voor zonnepanelen van BluBase verkopen in Nederland. De samenwerking is een gevolg van de aangescherpte strategie van BluBase: grote installateurs kunnen ervoor kiezen vanuit BluBase of distributeurs beleverd te worden en het MKB wordt in principe beleverd via een handvol gespecialiseerde groothandels, waaronder dus Memodo. Lees meer in ons persbericht.

“De voornaamste reden dat wij graag met BluBase wilden samenwerken, is omdat zij heel erg vanuit de behoefte van de klant denken en handelen”, vertelt Erik Bijl, Managing Director bij Memodo. “Ze luisteren goed naar wat de installateur nodig heeft en voeren de feedback zo snel mogelijk door. Dat hands-on, daarin herkennen we elkaar. We zijn allebei een jong bedrijf dat met de poten in de klei staat, dicht bij de techniek.” 

Distributiemanager Brian van Middelkoop van BluBase beaamt dat de gedeelde cultuur een belangrijke rol heeft gespeeld om voor Memodo te kiezen als een van de strategische partners van BluBase. “We hebben allebei echt de ambitie om iets echt goeds neer te zetten en dat zorgde vanaf het begin voor een sterke klik. Daarnaast focust Memodo zich op een andere doelgroep dan wij en daar zijn ze heel goed in.” 

Dat er voor een duidelijke verdeling gekozen is, wil overigens niet zeggen dat alleen kleine tot middelgrote installateurs bij Memodo kunnen bestellen. Brian: “Ook onze grotere klanten zijn en blijven volledig vrij om te kiezen waar ze willen bestellen: bij ons, bij Memodo of bij een andere partij.” 

Voor Memodo is de samenwerking een volgende stap in de richting van een compleet assortiment voor de Nederlandse markt. “Met deze samenwerking breiden we ons productportfolio uit en kunnen we installateurs nóg beter helpen,” aldus Erik. 

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie