• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Persbericht: Plieger Groep opent kantoor in Utrecht centrum

Koert Huisman, Paul Willems en Erik Bijl
Bijgewerkt op 24. mei 2023
3 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Plieger Groep en dochterondernemingen Memodo en hoomie hebben een nieuw kantoor in gebruik genomen in bedrijfsverzamelgebouw The Cath, pal naast Hoog Catharijne. Het kantoor wordt op donderdag 25 mei feestelijk geopend door Susanne Schilderman (wethouder in Utrecht), Koert Huisman (CEO Plieger Groep) en Daniel Schmitt (CEO Memodo internationaal).

Met het nieuwe kantoor willen de ondernemingen beter bereikbaar zijn voor een grotere groep potentiële medewerkers, een fijne werkplek creëren die goed bereikbaar is met de fiets en het openbaar vervoer, en nog beter samenwerken op het gebied van digitalisering.

Voor Plieger Groep is de locatie in Utrecht het 2e kantoor naast het kantoor in Zaltbommel. Met 20 showrooms, 65+ Plieger Express-locaties, verkoopkantoren en 4 logistieke centra heeft de Plieger Groep landelijke dekking.

“Met dit nieuwe kantoor midden in het centrum van Utrecht hopen wij nóg aantrekkelijker te worden voor nieuwe medewerkers die een bijdrage willen leveren aan de verduurzaming van Nederland”, licht Koert Huisman, CEO van Plieger Groep, toe. “Ons doel als Plieger Groep is dat we de energietransitie versnellen. Daarvoor is het nodig dat de installateur alleen nog maar bezig hoeft te zijn met installeren. Dat vraagt om een andere aanpak, waarbij de mogelijkheden van het digitale tijdperk waarin we leven optimaal worden benut. Plieger, Memodo en hoomie dragen ieder op hun eigen manier bij aan de digitaliseringsslag die we binnen Plieger Groep willen maken, dus dat wij nu samen een kantoor delen zorgt voor een mooie synergie.”

Voor Memodo is het kantoor in Utrecht het eerste kantoor in Nederland. Eerder werden er al vestigingen geopend in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië en Slovenië.

“Nu hebben we ook in Nederland een prachtig kantoor op een toplocatie, dat voorzien is van alle faciliteiten die nodig zijn om prettig te kunnen werken”, vertelt Erik Bijl, Managing Director van Memodo Nederland. “Bovendien komen onze medewerkers uit het hele land en deze locatie kon bijna niet centraler gelegen zijn. Wie met de trein komt, loopt letterlijk binnen een paar minuten naar het nieuwe kantoor.”

Ook Managing Director Paul Willems van hoomie is enthousiast over de verhuizing van Leiden naar Utrecht: “Ik vind het een superinspirerende werkplek. We werkten al samen met collega’s van Plieger en Memodo en kunnen nu veel gemakkelijker even bij elkaar langslopen. Ik merk nu al dat deze kruisbestuiving voor nieuwe energie zorgt.”

Over Plieger Groep

Plieger Groep is het moederbedrijf van dochterondernemingen Plieger, ThermoNoord, Memodo en hoomie. De Groep heeft als doel de energietransitie te versnellen. Ze is actief in technische productgroepen in en rond het huis, zoals sanitair, HVAC en duurzame energieproducten. Plieger is 105 jaar geleden opgericht in Heerlen en Amsterdam.

Website: https://plieger.nl

Over Memodo

Memodo is een van de toonaangevende groothandelaren in Europa en heeft naam gemaakt als deskundige op het gebied van energie en batterijopslag. Het bedrijf werd 10 jaar geleden opgericht in Duitsland en is inmiddels actief in 6 Europese landen, waaronder sinds april 2022 ook Nederland.

Website: https://www.memodo.nl/

Over hoomie

Hoomie is een start-up die de adviesgesprekken, de klantvragen en de offertes van installateurs overneemt, zodat zij hun kostbare tijd kunnen besteden aan het installeren van duurzame systemen.

Website: https://hoomie.online

Dit bericht is eerder verschenen op ANP Persportaal.

Foto bovenaan: van links naar rechts: Koert Huisman, Erik Bijl en Paul Willems in het nieuwe kantoor in Utrecht centrum.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie