• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

10 jaar Memodo: het is feest vandaag

Memodo 10 jaar
Bijgewerkt op 10. januari 2023
4 min. leestijd
Memodo Redactie
Memodo Redactie

Het is feest! Memodo bestaat vandaag 10 jaar. Het motto van oprichters Enrico Brandmeier, Daniel Schmitt en Tobias Wenleder? De toekomst van energie vormgeven samen met jou. Vier je het jubileum samen met ons mee?

Samen voor de energietoekomst sinds 2013

Enrico Brandmeier, Daniel Schmitt en Tobias Wenleder richtten hun eerste bedrijf op op een gewone dinsdag (10 januari 2013) rond 16:53 uur. Wie had toen gedacht dat Memodo zou uitgroeien tot één van de meest succesvolle groothandels voor PV-producten in Europa? De drie mannen in ieder geval niet. Wat ze wel wisten, was dat ze willen helpen de toekomst van energie vorm te geven, en dat doen zij al 10 jaar samen met jou.

We maken allemaal deel uit van één geheel in de energietransitie, zeggen de oprichters. Daarom nodigt Memodo alle installateurs, fabrikanten en klanten uit om het jubileum te vieren. We vieren niet alleen de 10e verjaardag van Memodo - we vieren iedereen die helpt de toekomst van energie vorm te geven. We proosten op Memodo. En op de samenwerking de afgelopen jaren.

Memodo op 10 januari 2033

We vliegen even door de tijd naar 10 januari 2033. Hoe ziet Memodo er dan uit volgens Tobias Wenleder, één van de oprichters? Tobias zou willen dat zijn kinderen, verwarmingssystemen die draaien op fossiele brandstoffen zoals olie en gas, alleen zouden kennen uit de geschiedenisles. En dat de PV-installatie met batterijopslag in particulier en commercieel vastgoed net zo gewoon is als centrale verwarming in huis en uiteraard alleen verwarmd wordt door een warmtepomp of andere klimaat neutrale verwarmingssystemen. En hij wenst dat de Memodo-familie in heel Europa en wereldwijd actief is met eigen bedrijven en de energietransitie blijft bevorderen met innovatieve producten. Memodo heeft momenteel vestigingen in Duitsland, Nederland, Tsjechië, Slovenië, Italië en Oostenrijk. 

En laten we Enrico en Daniel zeker niet vergeten, want de mannen-drie-eenheid maakt Memodo sterk! We vroegen aan Enrico Brandmeier wat hij heeft meegenomen uit 10 jaar Memodo. Hij vertelt: ‘’Memodo is een organisatie die altijd een meerwaarde moet bieden aan alle betrokkenen. Dat is één van onze doelen en zolang we het samen kunnen doen, zal iedereen succesvol zijn’’. Duidelijke verantwoordelijkheden, processen en vertrouwen zijn de sleutel tot de ontwikkeling van de organisatie, zelfs bij een bovengemiddelde groei, geeft hij aan. Zelf verantwoordelijkheid delegeren is niet altijd eenvoudig. De ervaring heeft Enrico echter geleerd dat het daarna vaak nog beter gaat. Dit is enorm motiverend en geeft hem het grootste plezier om Memodo verder te ontwikkelen en te promoten.

Het plan van Memodo

De wereld staat op zijn kop, maar we hebben een plan. Onze missie is blauw, uhhh... groen. Meer duurzame energie, efficiëntere systemen, een toekomst met groene energie - daar werken we elke dag samen met jou aan!

De deskundige kennis van Memodo

De branche groeit en verandert snel. Daarom ondersteunt Memodo jou al 10 jaar in jouw dagelijkse leven en bieden wij jou PV-basiskennis en diepgaande specialistische kennis met onze Memodo Academie. 

Sectorkoppeling is de toekomst

Alles uit één hand, ook met Memodo. Om jou nog makkelijker en sneller alle producten voor sectorkoppeling te kunnen bestellen, breiden wij ons assortiment en onze webshop de komende jaren verder uit. 

PV-systeem + e-mobiliteit + klimaat & warmte = energietoekomst.

Europa kleurt blauw

Memodo gaat de aankomende jaren meer vestigingen openen. De oprichters willen in heel Europa producten leveren voor duurzame stroom- en warmteopwekking. Daarnaast willen ze hun vakkennis ook internationaal toegankelijk maken. Daarom blijven ze uitbreiden en inspelen op de individuele behoeften van de landen.

En als afsluiter van deze Memodo jubileumspost vertelt Daniel Schmitt over zijn mijlpaal die hem het meest is bijgebleven de afgelopen 10 jaar. Het Memodo Zomerfeest 2021’’, zegt hij volmondig. Ze hadden een tent gehuurd en die zat stampvol met Memodo-medewerkers. Toen hij welkom werd geheten, stond hij echt versteld van hoeveel geweldige mensen er nu bij Memodo werken. Sindsdien is het aantal collega's alweer verdubbeld. Op zulke momenten realiseert Daniel zich hoe ver ze met Memodo in slechts 10 jaar zijn gekomen. Tegelijkertijd is dit nog maar het begin en zegt hij dat er nog zoveel gepland staat.

Op naar de volgende 10 jaar Memodo!

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie