• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Jolywood zonnepanelen bij Memodo

Jolywood Panelen
Kennis over zonnepanelen
Bijgewerkt op 27. december 2022
6 min. leestijd
Alexander_Sredanovic
Alexander Sredanović

Have a Holy, Joly(wood) zonnepaneel. Jij wilt 2023 toch ook beginnen met sterke en kwalitatieve zonnepanelen voor jouw klant? Wist je dat Jolywood de grootste bifaciale N-type cellen fabrikant ter wereld is? Je leest er alles over in deze Memodo blog.

Hieronder een opsomming van de onderwerpen in deze Memodo blog:

 • de fabrikant Jolywood
 • de celtechnologie N-type en andere innovatieve technologieën 
 • het Jolywood aanbod bij Memodo
 • het N-Type zonnepark van Europa in Nederland
 • onze review over de Jolywood panelen

Marktleider in bifaciale N-type zonnepanelen

Jolywood Ltd. is wereldwijd leider in de productie van bifaciale N-type zonnepanelen en cellen. Het bedrijf produceert zo’n 3 GW zonnepanelen per jaar. Daarnaast is Jolywood een Tier 1 fabrikant, wat betekent dat ze een sterk financieel vermogen hebben. De Jolywood zonnepanelen zijn zeer efficiënt, hebben een innovatief karakter en een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Een lineaire prestatiegarantie van 30 jaar en een productgarantie van 15 jaar op alle producten staan voor de betrouwbaarheid van de producten.

De eerste PV-projecten met meerdere MW’s in de open ruimte zijn al in Europa en Duitsland uitgevoerd.

Bij Memodo doen wij altijd een nauwkeurige inspectie voordat we een merk kiezen in ons assortiment. Jolywood is zo’n merk waarvan wij gelijk zeiden: dit merk hoort bij het Memodo. De Jolywood panelen zijn modern, hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en bevatten innovatieve technologieën. 

De Jolywood zonnepanelen bestellen? Bel onze salesafdeling via: 088-0078200 of mail naar: sales@remove-this.memodo.nl

De N-type celtechnologie in een notendop

Laten we eerst eens uitleggen wat de vernieuwde celtechnologie van Jolywood inhoudt. De bificiale N-type technologie, waar Jolywood om bekend staat, is ten opzichte van de bekende P-type technologie gedoteerd met fosfor. Het mooie is dat de cellen daardoor niet vatbaar zijn voor het boor-zuurstofdefect en ook door licht geïnduceerde degradatie (LID) komt niet voor. Het resultaat? De zonnepanelen hebben een lange levensduur en het rendement van de panelen is hoog. Daarnaast zijn de N-type cellen minder gevoelig voor metaalverontreiniging van het silicium. Ook zijn de cellen minder gevoelig voor metaalverontreiniging van het silicium en hebben ze een lagere temperatuurcoëfficiënt. Ten slotte gebruikt Jolywood de gepatenteerde NTOPCon-celtechnologie voor zijn zonnepanelen. Deze technologie heeft aanzienlijk verbeterde diffuse lichteigenschappen, een hogere bifaciliteit, minder degradatie en een lagere temperatuurcoëfficiënt.

Andere innovatieve technieken

Naast de N-type technologie zijn er nog twee andere technieken die Jolywood in al haar panelen heeft geïntegreerd. We hebben het over de gedoteerde halfgeleiders en het gebruik van halve cellen. Met de bificiale panelen kunnen de zonnestralen van beide kanten worden geabsorbeerd. Dit is typerend voor deze panelen die meer opbrengst opleveren en een breed scala aan toepassingen hebben. Ten slotte zijn de lijnweerstanden lager, net als de warmteverliezen.

Een andere technologie die Jolywood gebruikt zijn halve cellen. Normaal gesproken bestaat een zonnepaneel uit 60 cellen, maar Jolywood verdeelt het paneel in 120 halve cellen. De halve cel technologie heeft vele voordelen die heel duidelijk worden met gedeeltelijke schaduw. Een praktijkvoorbeeld: valt er schaduw op de onderste helft van het paneel? Dan kan de bovenste helft toch op vol vermogen produceren. Het resultaat is een hoger rendement.

Het Jolywood zonnepanelen aanbod bij Memodo

Bij Memodo hebben we gekozen voor een assortiment van verschillende Jolywood panelen. We bieden de Jolywood zonnepanelen in verschillende wattages aan, van 390 tot 420 Watt. Wil je de Jolywood zonnepanelen bestellen? Neem dan contact op met onze salesafdeling op 088-0078200 of stuur een mail naar sales@remove-this.memodo.nl.

Kijk hier in onze Memodo webshop voor alle specificaties en datasheets van de Jolywood zonnepanelen.

Jolywood 390 W bifaciaal glas/glas

Het bifacial halfgesneden glas/glas zonnepaneel in de 390 Watt versie is opgebouwd met N-TOPCon cellen. Het is echt een pareltje op het dak! De 9 busbar zonnecellen hebben een visueel aantrekkelijk ontwerp en zijn dus goed geschikt voor montage op particuliere daken. Naast het hoge rendement van 21,38% en de ongevoeligheid voor het door licht geïnduceerde degradatie-effect (LID) is het zonnepaneel uiterst krachtig en bij uitstek geschikt voor diffuus zonlicht.

Jolywood 410 W bifaciaal glas/glas, zwart

Een zonnepaneel om verliefd op te worden: het dubbelzijdige halfgesneden glas/glas zonnepaneel in de 410 Watt uitvoering is met N-TOPCon cellen opgebouwd. De 11 busbar zonnecellen hebben een visueel aantrekkelijk design en zijn daarom ideaal voor montage op daken van particuliere woningen. Naast het hoge rendement van 21 % en de ongevoeligheid voor het door licht veroorzaakte degradatie-effect (LID), is het paneel uiterst krachtig en erg geschikt voor diffuus zonlicht.

Jolywood 420 W bifaciaal glas/glas

Dit paneel lijkt het meest op zijn iets minder krachtige broertje, de Jolywood 390 Watt. De pluspunten van dit zonnepaneel zijn bijna identiek. Net als het 390 Watt paneel is het Jolywood 420 Watt paneel een dubbelzijdige halfgesneden glas/glas zonnepaneel opgebouwd uit N-TOPCon cellen. De 11 busbar zonnecellen hebben een visueel aantrekkelijk design en zijn daarom perfect voor particuliere woningen. Naast het hoge rendement van 21,51 % en de ongevoeligheid voor het door licht veroorzaakte degradatie-effect (LID), is het zonnepaneel uiterst krachtig en geschikt voor diffuus zonlicht.

Grootste N-Type zonnepark van Europa in Nederland

We hebben een primeur in Nederland: sinds 2019 is het zonnepark Rilland B.V. het grootste PV-openruimteproject van Jolywood in Europa! In het zonnepark liggen wel 40.000 bifaciale N-type zonnepanelen met een totaal vermogen van bijna 12 MW. Het zonnepark is gelegen op de oevers van het Schelde-Rijn kanaal in Rilland, Zeeland. De zonnepanelen zijn op de grond gemonteerd en zijn onderdeel van een nabijgelegen windpark in een gebied dat aangewezen is voor hernieuwbare energie.

Onze review over de Jolywood zonnepanelen

Met het vertrouwen van Jolywood in de bifaciale N-Type zonnepanelen en halve cel technologie krijg je krachtige panelen die het meeste uit het materiaal halen; zelfs bij slechte lichtomstandigheden en gedeeltelijke schaduw. Wat wij enorm waarderen aan Jolywood is hun jarenlange ervaring met N-type cellen, de hoge productkwaliteit en de goede prijs-prestatieverhouding.

En ook erg belangrijk: Jolywood heeft veel te bieden als het gaat om financiële slagkracht. De Chinese fabrikant staat vermeld als een Tier 1-fabrikant op Bloomberg. Jolywood is voor ons een perfecte aanvulling op ons bestaande zonnepanelenportfolio. We verwachten dat de Jolywood panelen een belangrijke rol gaan spelen voor PV in open ruimtes.

Wil je het Jolywood aanbod bij Memodo bekijken? Klik dan hier.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie