• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Hoofd Category Management Dennis in ‘t zonnetje [interview]

Profielfoto Dennis Hungs
Bijgewerkt op 23. februari 2023
3 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Nadat in de afgelopen twee edities van in ‘t zonnetje de marketingafdeling centraal stond, nemen we nu weer een kijkje op een andere afdeling en zetten we Hoofd Category Management Dennis Hungs in ‘t zonnetje. 

Spin in het web

“Als Hoofd Category Management ben ik spin in het web tussen de verschillende afdelingen”, trapt Dennis af. “Ik houd me bezig met assortimentsbepaling, moet ervoor zorgen dat er voldoende ingekocht wordt, dat de logistiek goed gaat, dat alles op tijd komt, verkoopforecasting en prijsbeleid. Een brede verantwoordelijkheid dus, met raakvlakken met alle andere afdelingen binnen het bedrijf.”  

Daarnaast geeft Dennis sinds kort leiding aan het serviceteam en is hij betrokken bij de Memodo Academy. “De Memodo Academy moet de plek worden waar de installateur alle informatie kan vinden die hij nodig heeft. Memodo is namelijk niet gewoon een dozenschuiver, maar een totaalconcept van service tot product. Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat dat goed staat.” 

We gaan ervoor-houding

Voordat Dennis bij Memodo kwam, was hij businessline manager bij Smartwares, bekend van Tristar en Princess. Toen hij daar begon, was Smartwares nog een kleinschalig familiebedrijf en dat sprak hem erg aan. Maar na een aantal fusies paste het jasje niet meer, aldus Dennis. “Op een gegeven moment had ik alles wel meegemaakt en was de uitdaging er daar uit.” 

En toen kwam Memodo op zijn pad. “Een recruiter die ik gesproken had kwam met deze vacature en ik vond het direct interessant klinken. Het kleine, het opstarten, de hands-on-mentaliteit en een we gaan ervoor-houding. Met name de ambitie om er met z'n allen iets moois van te maken sprak me erg aan.”

“Met name de ambitie van Memodo om er met z'n allen iets moois van te maken sprak me erg aan.”
Dennis

Enthousiast over batterijopslag

Net als zijn collega Antal, die vorige week in 't zonnetje stond, is ook Dennis het meest enthousiast over het principe batterijopslag. “Daar zit de toekomst als je kijkt naar de energieprijzen en de afbouw van de salderingsregeling. Zelfvoorzienendheid wordt steeds interessanter. We merken wel dat er bij installateurs nog weinig kennis is over batterijopslag en daar is voor ons een rol weggelegd om ze te informeren en te trainen via onze blog en de Memodo Academy.”  

De Memodo-manier

Net als eerdere geïnterviewden denkt ook Dennis dat Memodo over 5 jaar bekendstaat als dé storage-expert van Nederland. “Installateurs kunnen zich dan bezighouden met installeren en wij bemoeien ons met alles aan de achterkant. We zijn dan dus de go to-groothandel én servicepartner.” 

Maar het is niet zozeer de ambitie van Memodo om een van de top 3 spelers te worden, waar Dennis het meest enthousiast van wordt. “Wat mij vooral aanspreekt is dat we het op onze eigen manier gaan doen. De Memodo-manier dus!” 

Abonnement op de Efteling

Wat doet Dennis in zijn privéleven om op te laden? “Mijn vrouw en ik hebben 2 dochters van 7 en 5 waar ik veel energie uit haal. We gaan lekker dagjes erop uit, bijvoorbeeld naar de Efteling. We hebben een abonnement dus daar gaan we lekker vaak naartoe.”  

Elektrische auto

Dennis is een van de weinigen bij Memodo die nog geen zonnepanelen op het dak heeft. “Ik ben een van de minder gelukkigen met een dak dat niet geschikt is voor zonnepanelen”, licht Dennis toe. “We koken ook nog steeds op gas, maar als het gasfornuis vervangen moet worden, kiezen we wel voor koken op inductie. Verder rijd ik een elektrische lease-auto van Memodo, die ik bij mij op de hoek oplaad.” 

Volgende week staat Head of Operations Edo van Berkel in ‘t zonnetje.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie