• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Anna in 't zonnetje [interview]

Content creator Anna van der Leest
Bijgewerkt op 05. februari 2024
4 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Benieuwd wie bij Memodo alle illustraties (inclusief die boven deze blog) maakt? Meet onze content creator Anna, die niet alleen in haar werk, maar ook privé heel creatief is!

Van grafisch design tot filmen 

“Ik ben Anna, ik ben 24 jaar en ik woon in de omgeving van Utrecht. Ik ben bij Memodo verantwoordelijk voor al het beeld. Dus ik maak illustraties en animaties voor social media, verzorg de illustraties bij de blogs en de landingspagina’s, maar ik ben ook verantwoordelijk voor zowel het filmen als het editen van de video’s waar we nu mee bezig zijn bij Memodo. Ik heb dus best een brede functie.” 

Nieuwe uitdaging 

“Voordat ik bij Memodo kwam, heb ik bij een reclamebureau gewerkt. Hier heb ik vergelijkbare dingen gedaan als ik nu bij Memodo doe, maar daar was de uitdaging op een gegeven moment weg. Ik ben toen weer om me heen gaan kijken en zag op de website van Plieger de vacature bij Memodo staan. Ik had nog nooit van Memodo gehoord, maar het leek me een heel leuk bedrijf. Memodo is echt een bedrijf met een duurzaamheidsmissie en dat sprak me aan, net als de huisstijl en de informele sfeer op kantoor. Gelukkig was Memodo net zo enthousiast over mij en kon ik per 1 oktober beginnen!” 

Favoriete product 

Als content creator houdt Anna zich weinig bezig met de producten in de Memodo-shop. “Zonnepanelen vind ik top, verder heb ik er weinig verstand van.” Haar favoriete producten zijn dan ook producten waar ze zelf aan heeft bijgedragen. Bijvoorbeeld de notitieboekjes van Memodo. “Heel tof om iets in handen te hebben waar ik aan heb meegewerkt!” Maar ook de flyer die sales nu in het salesproces gebruikt vond ze erg leuk om te maken. “Ik vind het een tof idee dat een flyer die ik ontworpen heb nu bij verschillende bedrijven door het hele land ligt.” 

Series en pianospelen 

Wat doet Anna in de privésfeer om op te laden? Anna: “Momenteel is het winter en dan vind ik het moeilijk om me ergens toe te zetten. Ik kijk nu vooral veel series. Zo heb ik vorig jaar alle seizoenen van Breaking Bad gezien met mijn vriend en momenteel kijken we Prison Break, ook heel leuk en spannend. Fantasy-series of geanimeerde series vind ik ook erg leuk. Bijvoorbeeld Grimm, Big Mouth en Disenchantment. Bluey schijnt ook heel leuk te zijn. Dat is een kinderserie, maar ik heb gehoord dat er veel dingen in zitten die ook voor volwassenen erg grappig zijn. Maar ook 2D- en 3D-geanimeerde films van Disney kijk ik graag.” 

Verder houdt Anna van spelletjes en gamen. “Momenteel speel ik Dead by Daylight. Ik houd erg van spellen waarbij je keuzes moet maken, waardoor je een heel andere storyline krijgt.” 

Als het lekker weer is, is Anna ook graag creatief bezig. Ze speelt harp, houdt van zingen en zit graag achter de piano om nieuwe muziek te schrijven.  

Duurzaam leven 

Tot slot zijn we natuurlijk benieuwd wat Anna doet om zo duurzaam mogelijk te leven. “Ik woon nog bij mijn ouders en zij hadden al heel vroeg zonnepanelen, nog voordat de meeste andere mensen ze hadden. Twee jaar geleden hebben ze verbouwd en hebben ze ook de zonnepanelen vervangen. Nu hebben we panelen met micro-omvormers erachter. Verder bewaren mijn ouders van alles en kopen ze niet zomaar iets nieuws. Dat doe ik zelf ook niet. Als iets kapot is, maak ik het liever dan dat ik het weggooi. Daardoor heb ik wel veel spullen en dat zorgt ook weer voor onrust in mijn hoofd. Je kunt niet 10.000 dingen bewaren voor het geval je ze ooit nodig hebt. Ik moet dus echt een balans zien te vinden tussen bewaren en wegdoen.”

Verder is Anna pescotariër. Ze eet dus geen vlees, maar wel vis. “Toen ik 18 was, besloot ik naar aanleiding van een documentaire die ik had gezien dat ik vegetariër wilde worden. Dat heb ik een jaar volgehouden, maar toen kwam ik tot de conclusie ik dat ik toch af en toe graag een stukje vis wilde eten. Mijn vriend, die nog wel vlees eet, heeft wel gezegd samen met mij vegetariër te willen worden als we gaan samenwonen. Dan hoeven we ook niet apart te koken!” 

Benieuwd naar de collega’s van Anna? Lees hier de andere zonnetjes!

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie