• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Technical support engineer Alexander Sredanovic

Profielfoto Alexander
Bijgewerkt op 25. november 2022
4 min. leestijd
Antal_Krootjes
Antal Krootjes

De zon is belangrijk voor iedereen, ook voor onze collega’s… En daarom zetten we iedere week een collega in ‘t zonnetje. Vandaag onze technical support engineer Alexander Sredanovic. Je leert van hem alles over de techniek binnen de duurzame energietechnologie.

Het gezicht van Memodo

Voor alles wat met duurzame energietechnologie te maken heeft, kun je Alexander bellen. Daarnaast ga je hem binnenkort vaker zien als ‘het gezicht van Memodo’ in de vele webinars en trainingen die hij gaat geven over allerlei onderwerpen. Hij leert jou graag hoe een omvormer werkt en hoe je die installeert. Ook leert hij jou over alle vaktermen binnen de branche, zoals het verschil tussen AC en DC. Dit doet hij niet alleen voor jou als beginnend installateur, maar ook voor gevorderden.

Daarnaast is hij onze technical support engineer. ‘’Voor alles wat te maken heeft met installatietechniek, ben ik verantwoordelijk’’, zegt hij. Hij kan kijken wat de voordelen zijn van bepaalde producttypes uit de Memodo webshop en aan de hand daarvan commerciële besluiten maken voor jouw project. Hij doet ook een stukje engineering voor de grotere klanten. Hij helpt bijvoorbeeld een eigenaar van een boerenschuur met het maken van een plan voor zijn dak met PV-panelen. De klant wilt meer doen aan verduurzaming, maar mag niet meer terugleveren van de netwerkbeheerder. Wat doe je dan? Alexander kijkt dan samen met jou wat voor zo’n project de beste oplossing is.

Kansen pakken en vooral veel leren

Alexander vindt het erg leuk en leerzaam om te werken bij Memodo. ‘’De sfeer is heel goed in het team’’, zegt hij. En daarnaast is hij dol op Duitsland, dus Duits praten met zijn Duitse collega’s is voor hem appeltje-eitje. Zijn baan bij Memodo vindt hij zo leuk, omdat hij iedere dag met techniek bezig. En omdat veel aspecten in de techniek en in de producten veranderd, is zijn werk heel dynamisch.

Bij Memodo liggen heel veel kansen. Ik kan mij ontwikkelen in een markt die constant in ontwikkeling is.

Memodo in 2027

Hoe denkt Alexander dat Memodo er over vijf jaar uitziet? Alexander vertelt: ‘’Memodo is de grootste technische groothandel op het gebied van opslagsystemen en EV’’. Daar is hij heel zeker over! Wat Memodo zo uniek maakt, is dat we helpen bij business cases voor projecten. Alexander is nu bijvoorbeeld met een AZC bezig om te helpen bij de engineering.

We staan op de vooravond van hele grote veranderingen en daar speelt Memodo heel goed op in.

Het favoriete product van Alexander

Zijn favoriete product uit de webshop? Dat zijn de hybride omvormers van GoodWe. Hij noemt het zijn favoriete product uit de Memodo webshop, omdat er veel mogelijk is met deze omvormer. Het is een tussenmaat tussen de kleine en grotere omvormers van GoodWe. Daarnaast is het mogelijk om de omvormer te gebruiken voor zowel grote residentiële- als kleinere commerciële projecten. Hierbij de link naar de GoodWe hybride omvormers in de Memodo webshop.

Waar laad jij thuis van op?

Memodo is dé specialist voor opslagbatterijen. Voor alles op het gebied van opslag kan de klant bij Memodo terecht; niet alleen voor de producten, maar ook door het opladen van kennis hierover in de vele online webinars. Maar… ook onze medewerkers moeten natuurlijk opladen. 

Waar laadt onze technical support engineer van op na een dag webinars geven en technisch advies bij commerciële projecten? ‘’Sporten!‘’, zegt hij gelijk. En tijd doorbrengen met familie. Daarnaast doet hij veel aan persoonlijke ontwikkeling en leert hij veel over installatietechniek. Een echte bezige bij dus!

Verduurzamen in het dagelijks leven

Alexander vertelt heel vrolijk dat dankzij hem iedereen in de familie een omvormer in huis heeft. Hij denkt dus niet alleen aan het verduurzamen van zijn eigen leven, maar ook aan dat van een ander. Supermooi om te zien! Ook heeft hij in zijn vorige banen in de PV-sector meegeholpen aan de bouw van een zonnepark en al bij grote bedrijven in de sector gewerkt. De techniek combineren met het verduurzamen van zijn leven, vindt hij het mooiste om te doen. Maak hem er maar wakker voor! 

Volgende keer staat onze business development manager Max Middelman in ‘t zonnetje. Hij is dé specialist in EV en opslagbatterijen bij Memodo.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie