• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Junior product manager Ryan in 't zonnetje [interview]

Junior product manager Ryan Filby
Bijgewerkt op 30. oktober 2023
5 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Hij speelt je onder de tafel met bordspellen, kan aan de hand van je muzieksmaak je diepste geheimen ontrafelen en zijn bijnaam bij Memodo is Frisbee. Meet Ryan Filby, die helemaal gek is van kabels en elektronica en dus helemaal op zijn plek is als junior product manager bij Memodo!

Hoi Ryan, leuk om je te spreken! Wie ben jij en wat doe je bij Memodo?

"Hoi, nou, ik ben dus Ryan, ik ben 31 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Almere. Huisdieren of kinderen hebben we nog niet, want daar heb ik het veel te druk voor ? Ik ben junior product manager bij Memodo en in die rol zorg ik ervoor dat de productoverzichtspagina's op orde zijn. Denk aan de teksten, afbeeldingen en prijzen, maar ook aan technische tekeningen, datasheets, video's en handleidingen."

Verkoper in de hifi

Veel van Ryans collega's hebben een link met duurzaamheid: ze hebben eerder in renewable energy gewerkt of hebben hun eigen huis verduurzaamd. Ryan heeft een andere achtergrond. "Ik ben ooit begonnen als verkoper in de hifi en dit heb ik jarenlang gedaan. Op een gegeven moment wilde ik graag meer leren over webshops en dergelijke en ben ik gestart als copywriter bij kabelshop.nl, waar ik al snel ben doorgegroeid naar de rol van productmanager. Ik had in mijn eerdere baan in de hifi veel kennis opgedaan van kabels en elektronica en ik vond dit superinteressant. Ik kon mijn ei dus goed kwijt in deze functie. Op den duur was ik de diepgang een beetje kwijt bij kabelshop.nl, maar ik had al wel veel interesse in de techniek achter renewable energy-producten. Ik ben goed in het vertalen van technische feitjes naar voordelen voor de klant en dat maakte mijn profiel interessant voor Memodo. Andersom is deze functie voor mij een kans om nieuwe dingen te leren en mijn horizon uit te breiden. Het was van beide kanten dus een ontzettend mooie match."

Class of May

Hoe heeft Ryan zijn eerste weken bij Memodo ervaren? "Ik vond de onboarding superleuk. Het voelde alsof ik in een gespreid bedje belandde. Ik heb in de eerste week met elke afdeling kennisgemaakt, waardoor ik in de tweede week direct wist wat ik had aan iedereen. Dat was heel fijn! Ik heb de onboarding samen met Lennard, Ruben en Francis gedaan en we noemen onszelf de Class of May, naar de maand waarin we gestart zijn. We doen alle vier iets anders bij Memodo, maar we vormen nog steeds een groepje waarbij ik terechtkan als ik ergens niet uit kom, en andersom natuurlijk."

Ook Ryans bijnaam - Frisbee - is tijdens zijn onboarding ontstaan. "Tijdens de tweede dag van de onboarding kwam Lennard met "hee Frisbee" en hij vroeg of ik het goed vond dat hij me zo noemde. Dat vond ik helemaal prima en inmiddels zijn er meer collega's die me zo noemen. Dit geeft wel een beetje aan wat de sfeer is bij Memodo: we zetten met z'n allen de schouders eronder, maar een geintje moet ook kunnen."

Memodo over 5 jaar

Ryan heeft een interessante kijk op waar Memodo over 5 jaar staat. "In de sector waar ik vandaan kom stonden we altijd te springen om de demonstratieshows van Samsung en LG. Je kreeg dan altijd lekker eten en drinken en was weer helemaal op de hoogte van wat eraan zat te komen. Ik denk dat Memodo hard op weg is om ook die kant op te gaan en dat iedereen die iets in de renewable energy-sector doet over 5 jaar staat te springen om het volgende event van Memodo bij te wonen. Ja, ik zie wel voor me dat Memodo een gigantische influencer onder de groothandels wordt."

Het perfecte avondje uit

Als je Ryan vraagt naar het perfecte avondje uit, dan is dat thuis met vrienden een biertje drinken en bordspellen spelen. "Ik houd superveel van bordspellen en speel ze overal en met iedereen", vertelt Ryan. "Ik speel bijvoorbeeld vaak Yahtzee of bordspellen met mijn vrienden. We zijn allemaal erg competitief en we houden ook scores bij met wie de meeste potjes heeft gewonnen."

Verder is Ryan een grote muziekliefhebber. "Ik zet altijd wel even een albumpje op als ik 's ochtends mijn kopje koffie drink en mijn ontbijt eet. Verder ben ik als ik een nieuw iemand leer kennen altijd benieuwd naar zijn of haar muzieksmaak. Ik vraag bijvoorbeeld altijd naar de top 5 van die persoon, omdat ik vind dat dat veel zegt over iemand. Je muzieksmaak is een weerspiegeling van wat je meemaakt of van wat er op dat moment door je heen gaat."

Nu willen we natuurlijk ook graag weten waar Ryan momenteel veel naar luistert. "Ik moet momenteel veel typen voor het werk en dan vind ik het fijn om tussen de meetings door naar muziek te luisteren. Momenteel komt het album Band on the run van Paul McCartney & Wings vaak voorbij. Ja, daar ga ik wel goed op!"

Slimme stekkers

Tot slot zijn we natuurlijk benieuwd wat Ryan heeft gedaan om zijn eigen huis te verduurzamen. Ryan: "Ik woon in een huurhuis, dus mijn opties om te verduurzamen zijn beperkt. Ik ben dan ook vooral bezig met tochtstrips plakken om te zorgen dat de warmte binnen blijft. Verder doe ik ook veel met energiemanagement. Ik heb als hifi-enthousiasteling best wel wat apparatuur in huis en ik wil niet dat die apparaten de hele dag blijven draaien. Met slimme stekkers zorg ik ervoor dat ze helemaal worden uitgezet als ik ze niet gebruik."

Benieuwd geworden naar de leuke collega's van Ryan? Hier kun je de eerdere interviews lezen!

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie