• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Marieke in ‘t zonnetje [interview]

Marieke van Kessel
Bijgewerkt op 20. december 2023
4 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Vorig jaar schreven we in een interview met Head of Tech Héloise dat het hoog tijd werd dat er wat meer vrouwen naar Memodo zouden komen. En dat is gelukt! Een van de nieuwe vrouwen bij Memodo is eventmanager Marieke. Ontdek in dit interview met haar hoe haar werkdag eruitziet en hoe ze ervoor zorgt dat ze scherp blijft achter haar bureau.

Hoi Marieke, wie ben jij en wat doe je bij Memodo?

Marieke: “Ik ben 28 jaar en ik ben in oktober gestart als eventmanager bij Memodo. Ik heb de afgelopen acht jaar in Amsterdam gewoond voor mijn studie en werk en heb altijd in de hotellerie gewerkt. Nu woon ik weer even bij mijn ouders in Wijk bij Duurstede. Dat is een halfuurtje met de bus naar Utrecht.”

Een dag uit het leven van een eventmanager

Natuurlijk zijn we heel benieuwd hoe een typische werkdag van een eventmanager bij Memodo eruitziet. “Dat is heel verschillend,” vertelt Marieke. “Ik ben bezig met de voorbereidingen van toekomstige events of ik ben aanwezig op het event zelf. We hebben bij Memodo best veel verschillende soorten events, maar er zit altijd een stukje kennisdeling in. Als eventmanager voel ik me een spin in het web, want ik heb iedereen in het bedrijf nodig om een goed event te organiseren, van productmanagement tot sales en marketing. Ik moet bijvoorbeeld in detail weten wat er gaat gebeuren, de catering regelen, op zoek naar locaties voor toekomstige events, zorgen dat er een landingspagina en social media posts geschreven worden, en een draaiboek maken zodat het event op rolletjes verloopt.”

Wat Marieke tot nu toe het leukste event vond? “De salestraining in samenwerking met SolarEdge, omdat de opkomst heel goed was en we erg positieve reacties kregen op de training. Qua idee vond ik de SolarOpen heel leuk: een voetgolftoernooi in combinatie met kennisdeling.”

Van hotellerie naar evenementen voor bedrijven

Hoe is Marieke bij Memodo terechtgekomen? “Ik kom dus uit de hotellerie en ik was toe aan iets anders, maar dan wel nog steeds in events. Het leek me heel leuk om voor bedrijven evenementen te organiseren. Toen heb ik op LinkedIn gezocht in de omgeving Utrecht en kwam ik bij Memodo uit. Daar had ik nog nooit van gehoord, want ik behoor natuurlijk niet tot de doelgroep. Ik ben toen op de website gaan kijken en ik heb ook de zonnetjes van de Memodo’s gelezen. Wat daarin naar voren kwam, sprak mij erg aan en ik heb inmiddels zelf ervaren dat wat in de zonnetjes gezegd wordt helemaal klopt. Memodo is een jong bedrijf, er is een leuke informele sfeer, het is een klein, maar groeiend team en ze willen mooie doelen behalen. De functie was ook precies wat ik wilde gaan doen. Het was voor mij wel een hele nieuwe markt, maar het leek me ook een mooie uitdaging. Ik werd in het eerste gesprek al heel enthousiast van de energie, dus ik hoopte vanaf het begin dat ik het zou worden. En dat is gelukkig ook gebeurd!”

Steeds grotere en leukere events

Op de vraag waar zij denkt dat Memodo over 5 jaar staat, antwoordt Marieke: “Ik hoop dat als we dezelfde kant opgaan als Duitsland, we over 5 jaar de marktleider zijn in Nederland op de batterijenmarkt. Qua events hoop ik op kwalitatief steeds betere, grotere en leukere events voor meer klanten. Dat de events van Memodo zo’n status krijgen dat mensen gaan zeggen: oh ja, je moet echt bij de events van Memodo aanwezig zijn!”

DIY’en

Mariekes antwoord op de vraag waar ze van oplaadt, past goed bij een bedrijf dat zonnepanelen verkoopt. “De zon zou echt mijn nummer 1 zijn. Die mis ik nu enorm, dus het liefst zou ik nu wel weer eventjes naar de zon willen. Verder houd ik ook van shoppen. Misschien niet zo duurzaam, maar ik word blij van nieuwe kleding en nieuwe spullen.”

Marieke is ook graag creatief bezig, DIY’en zoals ze het zelf noemt. “Ik heb van alles zelf gemaakt. Ik zie dan op Pinterest, TikTok of Instagram iets voorbijkomen en dan denk ik: oh leuk, dit ga ik ook maken. Ik knap dan bijvoorbeeld iets uit de kringloopwinkel op. Ik vind het ook leuk om te klussen in huis, dus ik denk dat ik best handig ben.”

Kickboksen en tafeltennissen

Verder doet Marieke sinds een aantal jaar aan boksen, en sinds kort kickboksen, “maar dan wel op een zak.” “Mij moet je niet in een fitnesszaal zetten”, vertelt Marieke, “Dan word ik echt niet gelukkig. Ik moet lekker iemand hebben die mij drie kwartier lang vertelt wat ik moet doen en dan lekker losgaan op een zak. Sinds kort doe ik ook aan padel en dat vind ik ook heel leuk.”

Ook wordt er altijd even getafeltennist als Marieke op kantoor is. “Bijvoorbeeld na de lunch als we uitgegeten zijn of aan het einde van de middag als je een beetje bent ingekakt en even wat anders moet doen om je scherpte terug te krijgen. De collega’s met wie ik tafeltennis zijn ook best fanatiek, dus we dagen elkaar wel altijd uit.”

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie