• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Onze accountmanager binnendienst Erik in ‘t zonnetje [Interview]

Accountmanager binnendienst Erik Flos
Bijgewerkt op 17. januari 2023
4 min. leestijd
Antal_Krootjes
Antal Krootjes

Iedereen die bij Memodo werkt, staat iedere dag letterlijk en figuurlijk in ‘t zonnetje. Iedere dag zijn we bezig om duurzame (zonne)energieproducten te verkopen én we doen dat met veel energie. In deze Memodo blog zetten we Erik Flos, onze accountmanager binnendienst, in ‘t zonnetje. 

In deze Memodo blog geven we het woord aan Erik Flos, onze accountmanager binnendienst voor de regio Noord- en Oost Nederland. Iedere dag maakt hij onze klanten blij, samen met neef Aart van de Kuilen, sales manager voor Noord- en Oost Nederland. 

Erik’s werk in een notendop

Erik Flos is 30 jaar en woont samen met zijn vriendin in Barneveld. Hij is in november 2022 begonnen bij Memodo nadat zijn neef Aart van de Kuilen, die al bij Memodo werkte, hem vroeg. Nou daar hoefde hij geen vijf minuten over na te denken, dat wilde hij! Memodo is dus stiekem een beetje een familiebedrijf. Erik vormt samen met Aart de binnen- en buitendienst voor Noord- en Oost Nederland. Samen met Aart zorgt hij ervoor dat onze klanten voorzien worden van de Memodo producten. Daarnaast is hij gek op techniek en is hij in de 2,5 maand die hij nu voor Memodo werkt bezig geweest met de doorontwikkeling van het backoffice systeem. 

Voordat Erik in de wereld van de duurzame energie stapte, werkte hij bij Alfatech, de specialist in elektrotechniek, data en telecom. 

Dol op de Memodo klanten

Het is een mooie vraag die onze Content Marketeer aan Erik vroeg: ‘’Waarom heb je voor Memodo gekozen?‘’. ‘’Nou, Memodo heeft voor mij gekozen’’, vertelt Erik. Mooi he? Dat doet Memodo wel vaker. 

Erik ziet in Memodo een leuke uitdaging. Hij wilt graag meer technische kennis opdoen en dan met name over batterijopslag. ‘’De diversiteit is leuk bij Memodo’’, vertelt hij. Erik is altijd beschikbaar voor de klanten bij Memodo. Een grote order binnenslepen, geeft hem veel voldoening. Ook is hij een echte systemen-gek en met een kritische blik zorgt hij ervoor dat Memodo als organisatie steeds beter wordt. Dat dingen tot in de puntjes geregeld zijn, daar houdt Erik van. Hij vertelt: ‘’Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk als bedrijf, zorg ervoor dat je zaken automatiseert’’.

De Memodo favoriet: de GoodWe omvormers

We stelden ook aan Erik de vraag wat zijn favoriete product is uit de Memodo online shop. Net als neef Aart zijn dat de omvormers van GoodWe. De 1-fase GoodWe omvormers uit de GW-serie zijn Erik’s favoriet. Het zit in de familie zou je zeggen. Erik heeft de GoodWe omvormers in zijn vorige werk zelf mogen installeren. GoodWe is de favoriet van Erik, omdat de producten een hoge prijs-kwaliteit hebben. Daarnaast zijn ze over het algemeen goed leverbaar. 

Naast de GoodWe omvormers is Erik fan van de Risen panelen. Met een fabriek in eigen hand worden de Risen panelen zelf gefabriceerd en zijn ze van goede kwaliteit.

Tip van Memodo: volg een GoodWe plus training en verleng de garantie op de enkelfase omvormers van 5 naar 10 jaar.

Memodo over vijf jaar

Erik verwacht dat Memodo ontzettend hard gaat groeien. Memodo zal in 2028 één van de bekendste namen in Nederland gaan worden als groothandel voor duurzame energieproducten. Voor de oplettende lezer: eigenlijk voorspelt ons hele Memodo team dat wel. Daarnaast denkt hij dat Memodo groot gaat worden in het aanbieden van opslagbatterijen. ‘’Memodo gaat de Nederlandse markt veroveren!’’, zegt Erik. Ook als organisatie is Memodo flink gegroeid over vijf jaar. Waar we nu nog met 15 mensen op kantoor zitten, zijn we dan uitgegroeid naar een bedrijf met wel 40 mensen, allemaal werkend op het nieuwe kantoor in Utrecht. Er komt een enorme groei aan, verwacht Erik. Over vijf jaar zijn we als bedrijf verviervoudigd, wat wil zeggen dat we ieder jaar gaan verdubbelen. De samenwerking met Plieger en Thermonoord helpt daar enorm bij. ‘’Ook zij verkopen de zonnepanelen en omvormers van Memodo’’, vertelt Erik.

Verduurzamen in eigen leven

Erik woont in een huurappartement die hij (helaas) niet zelf kan verduurzamen. Wel heeft hij via Google Earth gekeken of het mogelijk zou zijn om zonnepanelen op het dak te leggen, maar dat zou niet gaan passen. Toch scoort hij duurzame karmapunten, want naar het Memodo kantoor in Utrecht reist hij af met de trein. 

Erik laadt op van…

Voetbal! Dat doet hij nu al 24 jaar. En hij houdt heel erg van relaxte avonden op de bank, Netflix aan en heerlijk ontspannen. Ook is fitnessen één van de dingen waar Erik van oplaadt. Een echte relaxte en sportieve Memodo medewerker is Erik dus. 

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie