• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Account Executive Lennard in ‘t zonnetje [interview]

Blogheader Lennard Kastelein
Bijgewerkt op 25. mei 2023
3 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Account Executive Lennard Kastelein is een van de nieuwste medewerkers van Memodo. Dit ‘Utrechtse jochie’ kan op de fiets naar het werk, houdt van muziekfestivals en gaat elk jaar naar de Gentse Feesten. Lees in ons interview met hem waarom hij zich nu al zo op zijn plek voelt bij Memodo! 

Hoi Lennard, leuk om jou te spreken! Wie ben jij en wat doe je bij Memodo? 

“Hoi, ik ben dus Lennard, ik ben 36 jaar en woon samen met mijn vriendin Lotte en ons zoontje Mace van 1,5 jaar in Utrecht. Ik ben account executive bij de fulfillmenttak van Memodo. Dat is een heel brede rol, waarin ik bij verschillende projecten betrokken ben. We ondersteunen klanten bijvoorbeeld bij distributie, logistiek, voorraadbeheer en inkoopmanagement. Concreet kun je dan denken aan een klant die zelf te weinig ruimte heeft om zijn goederen op te slaan. Wij slaan die goederen dan als extra service op in ons magazijn in Apeldoorn en leveren ze vervolgens op afroepbasis.” 

Hoe ben jij bij Memodo terechtgekomen? 

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en toen besloot ik weer eens contact op te nemen met de recruiter die mij 10 jaar geleden bij mijn eerste werkgever heeft geplaatst”, vertelt Lennard. “Ik heb een salestraject bij hem gevolgd, dus hij weet hoe ik te werk ga. Hij heeft verschillende van mijn collega’s bij Memodo geplaatst en vroeg mij of ik ook interesse had om in de wereld van zonnepanelen aan de slag te gaan. 

Daar had Lennard zeker oren naar, want zijn interesse in duurzaamheid was er al. “Wij hebben 3 jaar geleden een huis uit 1946 gekocht in Utrecht. We hebben daar de spouwmuur geïsoleerd, de vloer met EPS-broodjes, de zolder met glaswol en we koken nu op inductie in plaats van op gas. Ik vond dat zo leuk om te doen dat ik vorig jaar verschillende cursussen ben gaan volgen om meer te leren over het verduurzamen van huizen. Zo heb ik een cursus bouwkunde gedaan, een cursus elektrotechniek en een cursus bouwtekeningen lezen. Daarnaast heb ik bij een IT-groothandel gewerkt, dus had ik al een goed beeld van hoe het werkt bij een groothandel. Toen de recruiter met Memodo aan kwam zetten, was ik dus meteen enthousiast.” 

Utrechts jochie 

Ook de huisstijl van Memodo droeg bij aan het enthousiasme van Lennard. “Ik kom uit de ICT-wereld en die is best wel formeel en strak. Zo moest ik bijvoorbeeld in pak naar kantoor. Maar ik ben een heel down-to-earth Utrechts jochie en het geel en blauw en de cartoons van Memodo spreken me erg aan. Net als de tone of voice. Het merk klopt gewoon bij hoe ik Memodo tot nu toe ervaar. De sfeer is supergoed, mijn collega’s zijn behulpzaam en vriendelijk en we gaan er met z’n allen voor!”  

Verder vindt Lennard het fijn dat hij nu gewoon in sweater, spijkerbroek en sneakers naar kantoor mag. “Wel even wennen hoor!” 

Iets anders wat Lennard beslist even wil benoemen, is dat hij nu op de fiets naar het werk kan en het uitzicht vanaf zijn nieuwe werkplek. Hij loopt met zijn MacBook naar het raam en laat zien wat hij bedoelt: “Kijk, ik zie gewoon de Dom vanaf hier. Dat is toch supergaaf?” 

Gentse Feesten 

In zijn vrije tijd houdt Lennard van festivals. Zo gaat hij graag naar muziekfestivals in Utrecht, maar ook op de Gentse Feesten is hij jaarlijks te vinden. “Dat is een feest van 10 dagen en er is dan van alles te doen. Optochten, bierproeverijen, salsadansen, optredens... echt superleuk. Ook dit jaar gaan we er weer naartoe en mijn zoontje gaat dan ook gewoon mee.”  

Verder gaat hij graag hardlopen en loopt hij ieder jaar de Utrechtse Singelloop. 

Ook is Lennard een liefhebber van de Marvelfilms. “Iron Man, Thor, The Avengers... ik heb ze allemaal gezien.” 

In de volgende editie zetten we weer een nieuwe collega in 't zonnetje. Houd de Memodo-blog dus in de gaten! 

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie