• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Head of Operations Edo in ‘t zonnetje [interview] 

Edo staat met zijn handen over elkaar en kijkt in de camera.
Bijgewerkt op 09. maart 2023
4 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Edo van Berkel werkt al zijn hele leven in de supply chain en heeft voor bedrijven als Panasonic, Kyocera en Sungevity gewerkt. Nu is hij Head of Operations bij Memodo. In ons interview met hem vertelt Edo over zijn achtergrond, zijn spannende ervaringen met werken in het buitenland en zijn visie op de toekomst van Memodo 

Wie is Edo? 

Edo is 53 jaar oud en woont in het mooie dorpje Zwaanshoek in de gemeente Haarlemmermeer. Hij is getrouwd met Sylvia en heeft 2 dochters van 23 en 25. Verder is hij gek op balspellenzoals tennis en padel en bouwt hij momenteel een zomerhuis in Griekenland. Maar daarover lees je verderop meer.

Werken in het buitenland

Edo heeft niet bepaald een standaard loopbaan achter de rug. Naast zijn werk voor Panasonic, Kyocera en Sungevity heeft hij namelijk ook 3 jaar voor zichzelf gewerkt in de voormalige Sovjetrepublieken. “Ik heb bijvoorbeeld een paar maanden in Kazachstan gezeten, waar ik dingen tegenkwam die je normaal in Europa niet tegenkomt”, vertelt Edo. Enorme voorraadverschillen waren daar heel normaal. Het was soms dus ook best even spannend om daar te werken. 

De Memodo-familie

Waarom heeft Edo na 4 jaar Sungevity besloten de overstap te maken naar Memodo? “Waar ik mijn voldoening uit haal, is het helpen groeien van bedrijven en het goed neerzetten van de processen. Dit heb ik bij Sungevity ook gedaan, dat was ook een start-up zonder supplychain toen ik daar begon. Verder kende ik de mensen en het bedrijf al een beetje, omdat Sungevity een van de grootste klanten is van Memodo. Het leek me heel leuk om onderdeel te worden van de Memodo-familie.” 

Waar gaat Memodo naartoe? 

Net als zijn collega’s denkt ook Edo dat Memodo de komende jaren uitgroeit tot de grootste groothandel voor installateurs en grote bedrijven in de verduurzaming. “We hebben een goede strategie en visie en we zijn een heel goed team aan het bouwen met mensen die dezelfde missie en visie hebben. We willen onze klanten maximaal ontzorgen, zodat zij zich volledig bezig kunnen houden met waar zij goed in zijn.”  

Bovendien gelooft Edo dat de vraag naar batterijen flink gaat toenemen zodra de salderingsregeling verdwijnt. “Hier moeten we ons nu al op voorbereiden.” 

Zomerhuis in Griekenland 

Naast zijn werk en hobby’s besteedt Edo veel tijd aan zijn gezin. “We zijn een familiehuis op het Griekse eiland Samos aan het bouwen, vlak bij de zee en allerlei leuke dorpjes. We komen hier al een aantal jaren en het is een bewuste keuze geweest om juist daar een huis te bouwen waar we zelf zo veel mogelijk tijd willen doorbrengen, maar waar we ook familie en goede vrienden kunnen laten verblijven.”   

Omdat het huis afgelegen ligt in een bergachtige omgeving, is er alleen een waterleiding aanwezig. Voor de rest is het huis off-grid. “Onze elektriciteit komt straks van zonnepanelen en een thuisbatterij. En we krijgen een septic tank, in plaats van riolering.” Verwarmen doet het gezin Van Berkel met een open haard. Edo licht toe: “Je hebt op Samos hooguit 6 tot 7 weken per jaar verwarming nodig, dus daar gaan we geen dure cv-installatie voor aanleggen. Een open haard is ook nog eens heel gezellig!” 

19 zonnepanelen op het dak

Maar dat hij zijn zomerhuis in Griekenland maximaal gaat verduurzamen, betekent niet dat Edo niks aan zijn huis in Nederland doet. “Ik heb 13 zonnepanelen op het dak liggen en er komen binnen 2 maanden 6 bij. Ik heb dan 19 zonnepanelen met een behoorlijke opbrengst en ik ga in 2025 ook kijken naar een thuisbatterij.”  

Verder heeft Edo 2 elektrische auto’s: eentje van zichzelf en eentje van de zaak. “Je moet wel goed plannen als je niet halverwege de rit een halfuur stil wilt staan, maar het rijdt als een zonnetje!”  

Volgende keer staat onze nieuwe online marketeer Jesper Oskam in het zonnetje. Hij is samen met Head of Marketing & Sales Antal Krootjes en Contentmarketeer Renske Holwerda onderdeel van het marketingteam van Memodo Nederland. 

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie