• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Accountmanager Roy in 't zonnetje [interview]

Blogheader Roy de Bruin
Bijgewerkt op 03. juli 2023
4 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Accountmanager Roy de Bruin heeft een passie voor Chesterfieldmeubels, houdt van barbecueën (ja, ook in de winter) en koos er heel bewust voor om bij Memodo aan de slag te gaan. Lees in ons interview met hem wat voor hem de doorslag gaf!

Hoi Roy, vertel eens: wie ben jij en wat doe je bij Memodo?

"Ik ben dus Roy, ik ben 30 jaar en ik woon in Apeldoorn met mijn vriendin Mandy en mijn dochters Hayden van 5 en Loray van 2. Ik ben sinds april bij Memodo in dienst als Accountmanager Regio Zuid en ik ben dus regelmatig in Brabant en Limburg te vinden."

Op zoek naar een klik

Net als veel van zijn collega's is Roy via een recruiter bij Memodo terechtgekomen. "Ik werkte in de buitendienst bij een bedrijf in metaalbewerkingsvloeistoffen en ik was toe aan iets anders. Maar ik was niet zomaar op zoek naar een andere baan, ik was op zoek naar een klik. Ik werd toen benaderd door een recruiter en die kwam met deze functie. De solar branche trok mij aan, omdat verduurzamen natuurlijk een hot item is en ook de vibe en het enthousiasme binnen Memodo spraken mij aan. Al na het eerste gesprek dacht ik: het moet wel erg raar lopen, wil dit niks worden."

Ondanks dat hij direct enthousiast was over Memodo, ging Roy niet over één nacht ijs in zijn beslissing om bij Memodo te gaan werken. "Ik heb meerdere gesprekken gevoerd met verschillende Memodo's en ik ben ook nog met andere bedrijven in gesprek geweest, omdat ik zeker wilde weten dat mijn gevoel bij Memodo klopte en dat ik niet alleen maar enthousiast was omdat het iets nieuws was. Maar nu ik hier 3 maanden in dienst ben, kan ik bevestigen dat mijn eerste gevoel klopte. De sfeer is hetzelfde als toen: lekker open, informeel, enthousiast en iedereen is gedreven. Dat is echt top!"

"Ik verkoop Memodo als bedrijf"

Heeft Roy al een favoriet product of een favoriete productcategorie waar hij helemaal enthousiast van wordt? "Eigenlijk vind ik alles wel mooi", zegt Roy, "maar ik vind het het mooist om Memodo als bedrijf te verkopen. Dus als ik bij een nieuwe klant langsga, vertel ik altijd waar we vandaan komen. Dat we de grootste van Europa zijn, dat we een informeel bedrijf zijn en dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We zijn niet van de strakke pakken en dat stralen we ook uit. De producten kunnen ze ook wel bij andere groothandels kopen, maar die typische Memodo-stijl niet."

Om dezelfde reden denkt Roy dat Memodo binnen 5 jaar ook in de top 5 groothandels van Nederland staat. "Wij hebben alle ingrediënten in huis om er een succes van te maken."

Chesterfieldbanken

Naast zijn werk bij Memodo, heeft Roy nog een eigen bedrijfje waarmee hij handelt in voornamelijk Chesterfieldmeubels. "We gaan graag naar antiek- en brocante marktjes en we reizen het hele land door om Chesterfieldbanken en -fauteuils op te halen. Deze verkoop ik vervolgens weer via Marktplaats. Ik heb een grote loods waarin ik alles opsla en mensen kunnen dan op afspraak komen bezichtigen."

Staan er momenteel nog bijzondere meubels in de loods? "Jazeker", beaamt Roy. "Ik heb op dit moment bijvoorbeeld een Chesterfieldbank uit 1975 staan. Dat is een massief houten frame dat helemaal is opgebouwd met paardenhaar en jute, voordat het met leer werd bekleed. Dat is echt traditioneel vakmanschap. Zo maken ze ze tegenwoordig niet meer. Als je op de bank zit en in de leuningen knijpt, hoor en voel je ook echt dat het paardenhaar is. Dat is echt fantastisch."

Verduurzamen in de privésfeer

Wat heeft Roy zelf al gedaan om te verduurzamen? "Ik heb zonnepanelen en ik heb een elektrische auto van het werk. Verder ben ik altijd wel bezig met hoe ik de wereld zo goed mogelijk kan achterlaten voor mijn nageslacht. Met mijn eigen bedrijf draag ik ook bij aan duurzaamheid, want het is natuurlijk superduurzaam om meubels te hergebruiken. Bovendien heeft elk meubel een verhaal en dat is vaak nog mooier dan het meubel zelf. Denk bijvoorbeeld aan die bank waar ik het eerder over had. Die is nu al bijna 50 jaar oud en gaat straks weer naar iemand anders die er weer jaren plezier van heeft. Hoe duurzaam wil je het hebben?"

Tot slot wil Roy nog even kwijt dat we bij Memodo op zoek zijn naar leuke collega's. "Als mensen na het lezen van mijn verhaal enthousiast worden of het gevoel hebben dat ze niet helemaal op hun plek zitten op hun huidige werkplek, raad ik ze zeker aan om onze vacatures eens te bekijken."

In de volgende editie zetten we Roys collega Francis in ’t zonnetje. Houd de Memodo-blog dus in de gaten!

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie