• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Accountmanager Aart in ‘t zonnetje [interview]

Onze accountmanager Aart in ‘t zonnetje
Bijgewerkt op 20. december 2022
4 min. leestijd
Antal_Krootjes
Antal Krootjes

Onze Aart is altijd op de hoogte van onze voorraad en de prijzen. Hij werkt met veel plezier bij Memodo. Klanten blij maken en verbinden aan Memodo doet hij het allerliefste. Alles weten over onze accountmanager? Je leest het in deze Memodo blog.

Racend door Noord- en Oost Nederland

Aart van de Kuilen is 32 jaar en onze salesmanager voor Noord- en Oost Nederland. Hij is de contactpersoon richting alle klanten in de regio. Het is zijn verantwoordelijkheid om producten te verkopen. Hij is vaak op pad om klantgesprekken te voeren met installateurs. Hij legt uit: ‘’Je hebt zonnepanelen installateurs en totaalinstallateurs’’.  Installatiebedrijven kunnen hele grote bedrijven zijn met meer dan 100 medewerkers, maar ook kleinere bedrijven of zelfstandigen.

En wat vindt de klant zo belangrijk aan een groothandel als Memodo? Aart vertelt: ‘’Dat we het juiste product leveren op het juiste moment. Installateurs hebben het enorm druk, dus voor hen is het heel belangrijk om te weten dat producten op tijd binnen komen. Daarnaast willen installateurs zowel op technisch-, product- als project vlak ondersteund worden.

Aarts’ baan bij Memodo

De keuze om voor Memodo te komen werken was bij Aart snel gemaakt. Hij vindt de PV-branche super interessant en omdat de branche zo booming is, gebeurt er iedere dag wel wat. Technische ontwikkelingen volgen zich razendsnel op. Daarnaast maakt hij graag deel uit van Memodo met de kansen die er bij Memodo in Nederland liggen, met een gerenomeerd bedrijf als Plieger achter zich. ‘’We groeien hard!’’, zegt Aart. 

Wat onze accountmanager zo leuk vindt aan zijn baan, is dat de branche constant in ontwikkeling is en er steeds nieuwe producten op de markt komen.

De dynamiek is hoog en het is mooi om daarin klanten te helpen en zo goed mogelijk te ondersteunen.

‘’Partnerschap’’, zoals Aart dat noemt, geeft zijn baan bij Memodo een extra boost. Memodo start veel samenwerkingen op en zo komt de branche samen verder.

Aarts’ favoriete product uit de Memodo webshop

Iedere collega hebben we in de ‘in ‘t zonnetje’ rubriek de vraag gesteld wat zij het mooiste product vinden uit de Memodo webshop. Voor Aart zijn dat de hybride omvormers van GoodWe.

Het is zijn favoriet omdat het vermogen nu tot 30 kWh gaat. En als mooi bruggetje naar hoe Aart Memodo ziet over vijf jaar: de GoodWe hybride omvormers kun je makkelijk combineren met de GoodWe batterijen. De batterijen van GoodWe zijn stekbaar en daardoor makkelijk uit te breiden in het vermogen van de batterij. Opslagbatterijen worden de toekomst binnen de PV-markt!

Je bestelt de Goodwe hybride omvormers in de Memodo webshop.

Memodo over vijf jaar

We kijken in de glazen bol van Aart: Memodo is in 2027 uitgegroeid tot één van de grootste groothandels in Nederland. En daarnaast ontzorgt Memodo de klant op ieder vlak als dé partner van de installateur. Met de groei die Memodo nu al inzet, is het bedrijf over vijf jaar ook de partner op het gebied van opslagbatterijen, zowel als groothandel als kennispartner. ‘’Deze markt is dan ontploft (niet letterlijk)’’, zegt Aart.

De oplaadrubriek: waar laadt Aart thuis van op?

‘’Voetbal!’’, zegt hij vol enthousiasme. Dat doet Aart al sinds hij klein was. Dit jaar heeft hij de stap genomen om niet meer in de selectie te voetballen. Hij voetbalt nu in de 4e klasse met vrienden die hij al zijn hele leven kent. Van leuke dingen doen met vrienden, zoals festivalletjes pakken en biertjes drinken, laadt Aart ook op. 

En als klap op de vuurpijl… Vuurwerk! Het is een halve hobby van onze accountmanager Aart. In maart gaat hij ieder jaar naar Las Fallas in Valencia waar hij ondergedompelt wordt in vuurwerk & pracht en praal. Door het jaar heen gaat hij ook naar andere shows. Wat veel mensen nog niet wisten, is dat Aart vroeger een vuurwerkwinkel heeft gerund.

Thuis energie besparen…

Aart woont in een nieuwbouwhuis in Nijkerk. Hij is er vier jaar terug in komen wonen. Één kant van zijn dak ligt al vol met zonnepanelen. En hij vertelt trots: ‘’Deze panelen wekken net iets meer op dan dat ik verbruik’’. Hij wilt in de toekomst ook gaan voor een batterij, om zo ook zijn klanten te laten zien hoe zo’n batterij werkt. Zo zal Aart vaker tegen zijn klanten kunnen zeggen: ‘’Aah die heb ik thuis ook’’. En tot slot heeft hij ook nog eens een plug-in hybride auto voor zijn huis staan.

Als Aart een product verkoopt aan zijn klanten, dan wilt hij er voor de volle 100% achter staan.

In een volgende Memodo blog zetten we Ruthger Verkerke, onze accountmanager voor Zuid- en West Nederland, in ‘t zonnetje.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie