• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Laadpaal Autel: Ontdek de MaxiCharger AC Wallbox in de Memodo-shop

autel laadpaal
Kennis over e-mobility
Bijgewerkt op 06. juni 2023
4 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Nieuw in de Memodo-shop: de MaxiCharger AC Wallbox van Autel. In deze blogpost vertellen we je alles over deze nieuwe wandlader. En we kondigen, vers van de pers, een paar nieuwe Autel-producten aan die je later dit jaar in de Memodo-shop kunt verwachten!

Over Autel

Autel is een Chinees merk dat in 2004 opgericht werd en vooral bekendstaat om zijn drones en diagnoseapparatuur voor auto’s. Nu wil Autel de Europese consumentenmarkt voor laadpalen veroveren met een laadpaal die dezelfde technische specificaties heeft als Alfen, maar een stuk goedkoper is. Autel is dus een goede keuze voor de prijsbewuste consument die het wel belangrijk vindt om een kwalitatief product aan te schaffen.

De laadpalen van Autel

De laadpaal van Autel heet de MaxiCharger AC Wallbox en hij is met een vermogen van 11 of 22 kW verkrijgbaar in de Memodo-shop. Er is ook een variant van 7kW, maar dit is een enkelfase laadpaal, terwijl je klant met een driefase laadpaal ook gewoon enkelfase kan laden. Daarom hebben we er bij Memodo voor gekozen alleen de driefase laadpalen van 11 en 22kW aan te bieden.

Strikt genomen gaat het trouwens niet om een laadpaal, maar om een wandlader. Met de los aan te schaffen montagepaal is het wel mogelijk om er een laadpaal van te maken. Op de back-to-back montagepaal kun je zelfs twee wandladers monteren. Handig voor laadpleinen of klanten met twee elektrische auto’s.

MaxiCharger 11kW

De MaxiCharger W11 heeft een vermogen van 11 kW. Deze compacte wandlader meet slechts 336 bij 186 bij 85 mm (l x b x h) en wordt geleverd met een laadkabel van 5 meter.

Een nadeel van een ingebouwde kabel is wel dat als de kabel kapotgaat, de laadpaal ook niet meer gebruikt kan worden. Dit is vooral een risico bij openbare laadpalen, waar mensen vaak minder zorgvuldig met de kabel omgaan. In deze situatie zouden wij dus eerder de 22kW-versie adviseren. Deze is ook zonder kabel verkrijgbaar.

MaxiCharger W22

De MaxiCharger W22 is de grote broer van de MaxiCharger W11 en heeft een vermogen van 22 kW. Deze wandlader heeft dezelfde afmetingen als de W11 en kan met of zonder kabel geleverd worden. Hij is ook in een 4g-variant verkrijgbaar. Met 4g weet je als installateur zeker dat je tijdens de installatie een goede verbinding met een backoffice hebt.

Hieronder de links naar de verschillende versies in de Memodo-shop:

Autel Charge app

Ook handig: de Autel Charge app (voor iPhone en Android). Hiermee kan je klant zijn laadpaal op afstand bedienen. Zo kan hij het laden op afstand starten, stoppen en inplannen, meldingen ontvangen als de auto vol is en de status van de batterij monitoren.

De voordelen van de MaxiCharger

 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden dankzij het modulaire design
 • IP65-rating, zodat hij veilig buiten geïnstalleerd kan worden
 • Mogelijk om laadschema’s in te stellen, zodat je klant maximale controle heeft over wanneer de auto laadt
 • Voorzien van Dynamic Load Balancing, zodat je klant op elk moment het maximale vermogen kan laden
 • Mogelijk om te laden met het overschot aan zonnestroom
 • Voorzien van een RFID-lezer (laadpassen zijn ook verkrijgbaar in de Memodo-shop)

Nieuwe producten van Autel

En dan hebben we nog een nieuwtje vers van de pers: tijdens de Partner Summit op 31 mei heeft Autel een aantal nieuwe producten aangekondigd die vanaf het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen.

De belangrijkste daarvan zijn de MaxiCharger AC Compact en de Wifi Smart Meter.

De MaxiCharger AC Compact is een kleinere variant van de MaxiCharger AC met afmetingen van 202 x 202 x 115 mm. Met deze laadpaal is het mogelijk tot 22kW te laden. Dankzij het modulaire ontwerp zijn de elektrische aansluitingen gemakkelijk te bereiken en er zit een ingebouwde overspanningsbeveiliging op. Waarschijnlijk wordt hij ook wat goedkoper dan de reguliere MaxiCharger. De compacte versie heeft geen LCD-scherm.

De wifi smart meter is een slimme meter die draadloos kan communiceren met de laadpaal. Hij kan zijn signaal tot over een afstand van 300 meter verzenden. Hierdoor kun je als installateur een laadpaal installeren zonder nog een extra datakabel aan te moeten leggen.

Een alternatief voor de wifi smart Meter is de Eastron smart meter. Hier moet wel een datakabel voor aangelegd worden.

Zowel de MaxiCharger AC Compact als de wifi smart meter zijn later dit jaar uiteraard ook in de Memodo-shop te vinden! Houd onze website en LinkedIn-pagina dus in de gaten!

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie