• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Alfen laadpalen

Blogheader Alfen Laadpalen
Kennis over e-mobility
Bijgewerkt op 15. december 2022
5 min. leestijd
Alexander_Sredanovic
Alexander Sredanović

De Alfen laadpalen zijn nieuw in het assortiment bij Memodo. We nemen EV’en de tijd om eens te kijken naar de vele technische snufjes van de laadpalen, de Eve Double Pro-line 3PH laadpaal en vertellen je meer over de fabrikant.

In deze Memodo blog gaan we in op de volgende onderwerpen:

 • de fabrikant Alfen;
 • de verschillende laadpalen op een rij;
 • het Smart Charging Network; 
 • de Eve Double Pro-line 3PH laadpaal bij Memodo

Een kijkje in de keuken

‘’Slimme, solide en hightech oplaadpalen voor elektrische auto's’’. We beginnen gelijk maar met de slogan van Alfen. Dat is wat de fabrikant van laadpalen ontwikkelt. Opgericht in 1937, produceert het bedrijf slimme, innovatieve energieoplossingen voor de energietransitie. De oplossingen voor batterijopslag, de laadpunten voor elektrische auto’s en transformatorstations zijn ontworpen voor integratie en interoperabiliteit en blinken uit in gegevensbeveiliging. De producten worden door Alfen intern gebouwd met Europese en hoogwaardige componenten. Het is niet voor niks dat ze door nutsbedrijven, energiebedrijven en netbeheerders gekozen worden om de flexibiliteit en betrouwbaarheid voor meer informatie, innovatie en optimalisatie voor ieder project.

De laadpalen van Alfen

Sinds 2008 ontwikkelt Alfen slimme oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De verschillende laadpalen in de reeks van 3,7-22kW AC-laders zijn ontworpen voor maximale laadsnelheden bij een lokale netaansluiting. De oplaadpunten kunnen worden aangesloten in slimme laadnetwerken en gecombineerd worden met slimme energie- en thuisoplossingen en hernieuwbare energiebronnen. Een ander voordeel is dat ze kunnen reageren op real-time energietarieven. Voor portfoliobeheer en transactiediensten kunnen de laadpalen van Alfen op ieder OCPP-ondersteunend back office worden aangesloten. Met de Alfen producten kan door een eenvoudige SIM-kaart vervanging van systeem worden gewisseld om zo in de toekomst bij veranderingen in te kunnen spelen.

Het zelf ontwikkelde back office beheersysteem voor EV-oplaadpunten, Alfen Connect, biedt toegang tot gebruiksgegevens en maakt het mogelijk om de oplaadpunten en oplaadnetwerken op afstand te configureren en te onderhouden.

Alfen biedt oplaadoplossingen aan voor thuis gebruik, zakelijk gebruik en openbare ruimte. Hierbij een greep uit het Alfen assortiment:

 • de Eve Single Pro-line en de Eve Single S-line zijn een enkel en compact oplaadpunt speciaal ontwikkelt voor de privé en zakelijke gebruiker;
 • de Eve Double Pro-line is een dubbel oplaadpunt met een geavanceerde slimme functie voor omgevingen met een hoger volume;
 • de Twin is een dubbel oplaadpunt speciaal ontwikkelt voor stedelijke omgevingen.

Bij Memodo verkopen we de Eve Double Pro-line 3PH laadpalen, die speciaal zijn ontwikkeld voor de zakelijke rijder, bestel ‘m hier in de Memodo webshop.

Het Smart Charging Network

Het slimste lokale oplaadnetwerk, zo noemt Alfen het Smart Charging Network. Het bedrijf noemt hun concept de meest geavanceerde laadpleintechnologie op de markt. Het netwerk werkt als een sociaal laadnetwerk, zonder slaves en masters. De laadstations op het laadplein stemmen de laadsnelheid onderling af. De laadstations blijven individueel stuurbaar en benaderbaar, hoewel ze ook ingesteld kunnen worden en kunnen functioneren als groep. Het beschikbare vermogen wordt zo eerlijk verdeeld over de aanwezige gebruikers. Is een elektrische auto volgeladen? Dan krijgen de andere elektrische auto’s automatisch meer stroom.

Benieuwd hoe het Smart Charging Network van Alfen werkt? Bekijk de Youtube video hier.

De Alfen Eve Double Pro-line 3PH laadpaal

Is jouw klant een zakelijke rijder? Dan kun je met gemak een Double Pro-line aanbieden. Met de maximale stroom van 2 x 32 A zorg je ervoor dat je maximaal 22 kW kunt laden. Door middel van RIFD kan er worden ingelogd en betaald worden wanneer je wilt laden. De laadpaal is voorzien van Load Balancing Active waarmee de laadsnelheid van de laadpaal door het beschikbare vermogen bepaald wordt.

Download hier de leaflet naar alle productspecificaties van deze laadpaal.

Daarnaast is de Eve Double Pro-line voorzien van een E-Flux 4G-simkaart. Hierdoor kan de laadpaal online aangestuurd worden en kan de gebruiker direct een financiële verrekening van de geladen stroom krijgen. Daarnaast kun je het kleurenscherm van de laadpaal naar wens instellen, zoals een eigen logo, actuele feedback bij installatie en operationaliteit van de laadpaal. 

De Alfen Eve Double Pro-line is voorzien van dubbele voeding, dat inhoudt dat er twee kabels naar de laadpaal lopen. Met Smart Charging Network kan de Alfen Double met andere laadpalen in het netwerk communiceren. Gezamenlijk kunnen ze de maximaal beschikbare stroom op een zo goed mogelijke manier verdelen.

Download de Alfen brochure hier.

Heb je nog geen kennis over de installatie van een Alfen laadpaal? Meld je dan aan voor de georganiseerde trainingen bij Alfen. In de trainingen leer je over de installatie, de verschillende producten & mogelijkheden en wat de Smart Charging oplossing inhoudt. Je meld je hier aan.

Gelijk de Alfen Eve Double Pro-line 3PH laadpaal bestellen? klik hier.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie