• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

De GoodWe Lynx Home F

GoodWe-hoogvoltagebatterij Lynx F
Kennis over batterijopslag
Bijgewerkt op 13. mei 2022
5 min. leestijd
Alexander_Sredanovic
Alexander Sredanović

Opslaan, opslaan en opslaan… dat doe je met de nieuwe GoodWe hoog voltage accu Lynx Home F. Met de Lynx Home F brengt GoodWe een nieuwe serie opslagunits op de markt en breidt het de bestaande portefeuille uit met een hoog voltage variant. 

In deze Memodo blog stellen we je dit product graag aan je voor.

In deze Memodo blog gaan we in op deze onderwerpen:

 • uitleg van het product;
 • het brein van de batterij;
 • vergelijking GoodWe Lynx Home F en de Lynx Home U;
 • uitleg van de systeemaansluitingen;
 • hoe installeer je het opslagsysteem?;
 • alle voordelen van de accu op een rij.

De nieuwe GoodWe Lynx Home F

De nieuwe GoodWe hoog voltage accu Lynx Home F is stapelbaar en bestaat uit een besturingscentrale: het Batterij Management Systeem (BMS), batterijmodules en een sokkel. De grootte varieert tussen 2 en 5 batterijmodules, de bruikbare opslagcapaciteit varieert van 6,6 tot 16,4 kWh. Je kunt de GoodWe hoogspanningsbatterij gebruiken voor noodstroom en back-upstroom. Daarnaast wordt de batterij geleverd met een product- en prestatiegarantie van 10 jaar.

De Lynx Home F-serie is goed te combineren met de ET-serie (3-fasen hybride omvormer), de EH-serie (1-fase hybride omvormer) en de batterij-omvormers van de BH-serie (1-fasen) en BT-serie (3-fasen).

Het brein van de batterij

Het BMS is de besturingscentrale van de batterij. Hij weegt 25 kg en heeft een LED-display dat de laadtoestand en foutmeldingen overzichtelijk weergeeft. In het BMS zit een hoofdbatterij beheersysteem die de communicatie van de afzonderlijke batterijmodules vindt in de batterijtoren en legt deze gegevens vast. De geïntegreerde ontkoppelaar kan - indien nodig - het circuit naar de omvormer onderbreken. Ten slotte is het BMS in de Lynx Home F batterij erop voorbereid dat je tot 5 batterijen op elkaar kunt stapelen (in serie geschakeld).

Vergelijking GoodWe Lynx Home U en Home F

De Lynx Home U laagspanningsbatterij werd in het najaar van 2021 gelanceerd. Deze 48 V accu is gemaakt voor 1-fase projecten. De Lynx Home F is zowel geschikt voor 1- als 3-fasen installaties. De Lynx Home U wordt ook geïnstalleerd via plug-and-play. Verderop in deze blog staat een stappenplan voor installatie.

Zie onderstaand schema voor de verschillen:

AccuLynx Home U
(48 V / laag voltage)
Lynx Home F
(hoog voltage)
Type accuLiFePO4 (lithium-ijzerfosfaat)LiFePO4 (lithium-ijzerfosfaat)
Beschikbare opslagcapaciteit4,8–28,8 kWh6,6−16,4 kWh
Opbouw/modulairTot 6 batterijen parallel aangesloten

Stapelsysteem / 2-5 batterij

modules per stuk

Ontlaadvermogen2,88−5,76 kW5,8–14,52 kW
Spanningsbereik48–57,6 V182,4–576 V
VeiligheidsklasseIP 65IP 55
Gewicht57 kg

PCU: 25 kg

Batterij module: 43 kg

Sokkel/basis: 4 kg

Garantie5 jaar productgarantie, 10 jaar prestatiegarantie10 jaar product- en prestatiegarantie
SysteemkoppelingGoodWeGoodWe
Compatibele productenEM-, ES (G2) en SBP-SerieET-, EH-, BH- en BT-Serie

De systeemaansluitingen uitgelegd

De GoodWe Lynx Home F met 2-5 batterijtorens kunnen gecombineerd worden met de GoodWe ET-plus serie. De ET Plus serie heeft een batterijspanningsbereik van 600 Vmax. Een toren met 5 batterijmodules heeft een bedrijfsspanningsbereik van 456-576 V en past daarom in zowel de ET-plus serie, als de BT-serie.

Je kunt de omvormers van de GoodWe EH-serie (1-fase) verbinden met een accu toren en maximaal 4 batterijmodules van de GoodWe hoogspanningsopslag. Het batterijspanningsbereik van de EH-serie is 460 Vmax. De Lynx Home F met 4 batterijmodules heeft een batterijspanningsbereik van 365-461 V, wat hetzelfde is als de EH-serie en de BH-serie.

Hoe installeer je het opslagsysteem?

Je installeert het GoodWe hoog voltage opslagsysteem via plug-and-play, dus zonder bijkomende parametrisering van de verschillende batterijmodules. De batterijmodules hebben ingebouwde handgrepen die je kunt gebruiken om de modules op elkaar te stapelen. Een module weegt 43 kg waarbij extra bekabeling tussen de modules niet nodig is. 

Hoe maak je verbinding? Hieronder een kort stappenplan:

 1. Je verbindt de bestaande communicatiekabel (BMS-kabel) van de GoodWe-omvormers rechtstreeks met de BMS;
 2. De accukabel (diameter: 6 mm²) wordt gebruikt voor de stroomoverdracht tussen de omvormer en het BMS;
 3. Je hebt ook een PE-kabel nodig voor de aarding van de accu en de omvormer; deze is niet bij de levering inbegrepen;
 4. Stel vervolgens de hybride- of batterijomvormer en de batterij in bedrijf via de GoodWe PV Master App. Voor meer informatie bekijk je de GoodWe installatie-video hieronder. 

Onze conclusie over het product

Met de Lynx Home F hoog voltage accu komt GoodWe wel heel dicht in de buurt van een totaaloplossing. Kortom: een absoluut aantrekkelijk eerste hoogspanningsopslagsysteem. De batterij is zowel ruimtebesparend als krachtig en scoort punten met de eenvoudige plug-and-play installatie. Daarnaast is de installatie te combineren met de bestaande ET- en EH- hybride omvormer series. 

Alle voordelen op een rij

 • het GoodWe hoogspanningsopslagsysteem biedt tot 16,4 kWh bruikbare opslagcapaciteit. De batterijmodules zijn stapelbaar en het hele systeem met omvormer is geschikt voor noodstroom en back-upstroom;
 • de Lynx Home F is bijzonder geschikt voor 1-fase en 3-fasen PV-systemen en onderscheidt zich duidelijk van het 48 V Lynx Home U opslagsysteem;
 • de installatie is plug-and-play. Voor de installatie kun je de GoodWe PV Master App gebruiken.

Bekijk de producten in onze webshop, of neem contact op met onze vertegenwoordigers via 088-7867243.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie