• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

De LG Chem RESU Prime batterij

LG Chem RESU Prime batterij
Kennis over batterijopslag
Bijgewerkt op 02. februari 2023
3 min. leestijd
Antal_Krootjes
Antal Krootjes

Een hoogspanningsopslagsysteem is al jaren een grote trend. LG Chem heeft met de LG Chem RESU Prime hoogspanningsbatterij echt een topproduct in huis. Met de vernieuwde ontwikkelde batterij cel heeft de batterij een bijzonder hoge energiedichtheid.

Voeg de compacte afmeting van de batterij aan de LG Chem RESU Prime toe en je hebt dé ideale batterijoplossing voor jouw klant.

In deze Memodo blog lees je over:

 • de speciale functies van de LG batterij
 • het verschil tussen de LG Chem RESU10H Prime en –16H Prime batterij, en
 • de opslagpakketten bij Memodo

LG Chem RESU Prime: de speciale functies

De Prime batterij lijn van LG Energy Solution bestaat uit twee verschillende batterijen: de LG RESU10H en de RESU16H Prime. Zoals de namen al zeggen, hebben de batterijen een vermogen van 9,6 kWh en 16 kWh. Het vermogen piekt op 5 kW en 7 kW voor de kleinere versie en op 7 kW en 11 kW voor de grotere versie.

Het ontwerp doet ons denken aan de RESU 10M. De Prime bestaat uit twee batterijmodules en een besturingseenheid, het brein van de batterij met het BMS en de elektronica. De 10H-batterijmodule weegt 41 kg en de 16H 65 kg.

Tip van Memodo: voor de installatie heb je twee mensen nodig. Je monteert de Prime serie gemakkelijk op de vloer. Wandmontage is voor deze batterij niet mogelijk.

Met beschermingsklasse IP55 kun je het batterijsysteem eenvoudig buitenshuis installeren, bijvoorbeeld in de garage. De batterij kan tegen een temperatuur tot –10 graden. Bij lagere temperaturen schakelt het BMS uit en moet je deze opnieuw inschakelen.

Je bestelt de Prime batterijen in de Memodo webshop. Heb je eerst nog vragen? Bel ons op 088-008 72 00 of mail naar sales@remove-this.memodo.nl.

Nog geen klant van Memodo? Je registreert je hier.

Het verschil tussen de LG Chem RESU10H Prime en -16H Prime

De LG Chem RESU10H Prime en -16H Prime: twee batterijen met verschillende opslagcapaciteiten. Je kunt de LG-batterijen voor meer capaciteit in een systeem parallel schakelen. De 10H en de 16H mixen gaat niet. Je bouwt de batterijen altijd met dezelfde capaciteit op, de 10H met 10H en 16H met 16H. Met name voor eengezinswoningen is dit vermogen voldoende om het eigen verbruik te verhogen. Met een hoge efficiëntie van meer dan 90% bied je de klant een sterke batterij! Ook ondersteunen de Prime batterijen RS485 en CAN.

Met de RESU-monitoring kunnen jij en jouw klant via de app of webbrowser toegang krijgen tot het opslagsysteem.

De opslagpakketten bij Memodo

Wist je al dat we bij Memodo speciale opslagpakketten aanbieden? Als installateur kies je uit totaalpakketten met batterij en omvormer. De LG batterijen zijn te combineren met verschillende omvomers van de merken GoodWe, SolarEdge en SMA. Hieronder de verschillende opslagpakketten i.c.m. een LG batterij op een rijtje:

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie