• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

Accountmanager Ruthger in ‘t zonnetje [interview]

Profielfoto Ruthger Verkerke. Hij lacht naar de camera
Bijgewerkt op 30. maart 2023
5 min. leestijd
renske-holwerda
Renske Holwerda

Hij was de allereerste medewerker van Memodo in mei 2022, is sinds kort energieambassadeur in zijn woonplaats Vlaardingen en hij houdt van films met een ‘mindfuck’. Vandaag zetten we accountmanager Ruthger in ‘t zonnetje. 

Eerste medewerker van Memodo

Ruthger is 34 jaar en hij woont in Vlaardingen met zijn vriendin en zoontje Mason van 1,5 jaar. Hij is accountmanager voor de regio Zuid-West en is dus verantwoordelijk voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg. 

Hoewel hij niet als eerste aan de beurt was voor de in ‘t zonnetje-reeks (sorry Ruthger) was hij wel de allereerste medewerker van Memodo in Nederland. We zijn dan ook erg nieuwsgierig hoe Ruthger bij Memodo is beland! 

Perfecte functie

“Ik heb altijd veel interesse gehad in verduurzaming en hernieuwbare energie en was al een tijdje aan het kijken naar een mogelijkheid om over te stappen naar de duurzame sector”, vertelt Ruthger. “Maar ik kwam altijd uit bij vacatures vanuit de overheid en ik vond het zonde om niets meer te doen met mijn commerciële ervaring. Een recruiter die me in eerste instantie voor een andere functie had benaderd, noemde toen opeens Memodo, nadat ik hem verteld had waar ik wél naar op zoek was. Het klonk echt als de perfecte functie voor mij, omdat ik op die manier mijn werk als accountmanager kon combineren met mijn interesse in de energietransitie.” 

Dat Ruthger geen ervaring had in de sector, bleek zelfs een pluspunt. “Memodo wilde het anders doen dan de gevestigde partijen en was bewust op zoek naar mensen van buiten de sector. Mensen die wel hun strepen hadden verdiend in hun vak, maar met een frisse blik naar de producten van Memodo konden kijken.” 

Energietransitieambassadeur in Vlaardingen

En nu we het toch over zijn interesse in de energietransitie hebben: Ruthger heeft nog een leuk nieuwtje, vers van de pers.  

“Ik ben sinds gisteren energietransitieambassadeur binnen de gemeente Vlaardingen. Dat houdt in dat je mensen informeert en enthousiast maakt over allerlei energiebesparende en energie-genererende oplossingen. Nu wordt dit vrijwilligerswerk vooral door senioren gedaan, maar ik ga me inzetten om de groep te verjongen. De energietransitie raakt ons allemaal, dus ik vind dat ook jongere mensen zich hier best een uurtje per week voor kunnen inzetten.” 

Favoriete product: thuisbatterij met EMS

Ruthgers favoriete product is de combinatie van een thuisbatterij en een energiemanagementsysteem (EMS).  

Hij licht toe: “Het EMS zorgt ervoor dat je de energie die je opslaat heel effectief kunt gebruiken om je apparaten van stroom te voorzien. Verder bepaalt het systeem wanneer er teruggeleverd wordt aan het net en wanneer de batterij juist wordt opgeladen met stroom van het net. Zo kun je ook nog geld verdienen met je thuisbatterij.” 

Groot met een onderscheidende aanpak

Waar denkt Ruthger dat Memodo over 5 jaar staat? Daar heeft hij als eerste medewerker van Memodo in Nederland wel een duidelijke visie op.  

“Memodo werkt momenteel hard aan het opbouwen van naamsbekendheid binnen de Nederlandse markt. Over 5 jaar hebben we deze naamsbekendheid opgebouwd en richten we ons niet alleen op de verkoop van producten maar ontzorgen we onze installateurs van A tot Z. Zo kunnen zij zich volledig focussen op het installeren van duurzame systemen. Uiteindelijk geloof ik dat wij met onze onderscheidende aanpak de grootste speler in de Nederlandse markt zullen worden.” 

Unieke kans: golfen met Ruthger

In de privésfeer houdt Ruthger zich veel bezig met sport. “Tennis, golfen en fitnessen zijn dingen die ik graag doe. Voordat mijn zoontje er was, stond ik wel vier keer per week op de golfbaan of op de tennisbaan. Nu is dat nog maar één keer per week als ik geluk heb.” 

Heb jij een keer een afspraak met Ruthger en lijkt het je leuk om een balletje met hem te slaan? Laat het hem dan weten, dan neemt hij zijn golfset mee (geen grapje!). 

Verder houdt Ruthger van lezen (non-fictie en biografieën), netflixen, af en toe een potje gamen en films met een ‘mindfuck’, zoals Shutter Island, The Sixth Sense en Fight Club. “Ik vind het geweldig om helemaal van mijn stoel te worden geblazen door zo’n film. Dat ik na afloop denk: wat heb ik net gezien?!” 

Zijn favoriete boek is ‘The 7 Habits of Highly Effective People’ van Stephen Covey. “Die heb ik al iets van drie keer gelezen en het is echt een soort bijbel die ik probeer te volgen. Het boek helpt mij om meer structuur aan te brengen in mijn werk en leven.” 

Ook reizen is een hobby van de familie Verkerke. “Mijn vriendin heeft familie in Nieuw-Zeeland en daar gaan we eens in de 3 à 4 jaar naartoe. Ook zijn we in de VS en Zuid-Afrika geweest. Mijn vriendin werkt bij TUI en dat is heel handig qua kennis van reisbestemmingen en kortingen.” 

Voorbereiden op een warmtepomp

Met zijn interesse in het verduurzamen van woningen is het geen verrassing dat Ruthger ook zijn eigen woning uit 1976 al heeft verduurzaamd. Hij vertelt: “Ik heb mijn kruipruimte laten isoleren, zonnepanelen laten plaatsen en er komt eind deze maand vloerverwarming in ter voorbereiding op een hybride of een all-electric warmtepomp. Mijn spouwmuur en dak waren al geïsoleerd, dus daar hoefde ik niks meer aan te doen.” 

Verder wil Ruthger op termijn ook een thuisbatterij en een energiemanagementsysteem, zodat hij al zijn apparatuur in huis slim kan aansturen. “Maar dat is een langetermijnplan.”

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie