• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

GoodWe accu Lynx Home U

Blogheader met accu van GoodWe. Bij de accu staat een spraakwolkje met de tekst "Een accu om U tegen te zeggen!".
Kennis over batterijopslag
Bijgewerkt op 17. november 2022
6 min. leestijd
Alexander_Sredanovic
Alexander Sredanović

De GoodWe Lynx Home U accu is een laagspanningsaccu met een volledig pakket aan functies. Een accu waar je U tegen zegt! De accu is te installeren voor thuis en biedt de klant een compleet alles-in-één systeem met de andere producten van GoodWe.

In deze productblog leer je het volgende:

 • De voordelen en specificaties van de GoodWe accu Lynx Home U;
 • De verschillen met de GoodWe accu Lynx Home F;
 • Hoe je de GoodWe accu combineert met de GoodWe omvormers;
 • Wat Memodo over het product te zeggen heeft.

Alle voordelen van de GoodWe accu

De GoodWe Lynx Home U is een 48V-lithium accu met lage spanning die speciaal ontworpen is voor klanten thuis. Met de veiligste accutechnologie (LFP) en een optimale gebruikerservaring, kun je de accu’s gemakkelijk combineren met de GoodWe omvormers. Je hebt daarmee een compleet alles-in-één systeem voor jouw klant! 

De bruikbare batterijcapaciteit van de accu is 4,8 kWh. In totaal kun je maximaal 6 accu's parallel op een omvormer aansluiten. Hiermee kun je de bruikbare accucapaciteit uitbreiden tot 28,8 kWh.

De Lynx Home U is compatibel met de GoodWe-omvormers van de ES-, EM- en SBP-serie. En nog een bijkomend voordeel is dat de batterij is goedgekeurd voor alle landen waarin de compatibele omvormers al zijn geïnstalleerd. Paniek bij stroomuitval? Nee! Want het opslagsysteem is in staat om noodstroom te leveren en kan bij stroomuitval één fase van stroom voorzien.

En de accu heeft nog meer voordelen:

 • De GoodWe's Lynx Home U-serie kan parallelle modules automatisch identificeren;
 • De accu ondersteunt software op afstand die alle modules tegelijkertijd kan upgraden;
 • De GoodWe's Lynx Home U-serie zal automatisch opnieuw opstarten wanneer de accu in de zelfbeschermingsmodus komt vanwege onderspanning.

Je bestelt de GoodWe Lynx Home U accu in de Memodo webshop. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze vertegenwoordigers info@remove-this.memodo.nl.

Nog wat specificaties op een rij

De GoodWe accu heeft een afmeting van 570 x 505 x 175 mm (H x B x D). Met de  beschermingsklasse IP65 kun je hem ook buitenshuis installeren, superhandig! En hoe zit het eigenlijk met de temperatuur in combinatie van de accu? Dat zit zo: de bedrijfstemperatuur bij het opladen van de accu is  0-50 °C en de accu kan ontladen bij een temperatuur van -10 tot 50 °C. Wordt het in de winter onder nul? Houdt dan rekening met een ontladingsdiepte (DOD) van -10% per maand. 

Op naar de installatie…

Er zijn verschillende mogelijkheden om de accu te installeren. Je kunt de accu op de grond zetten of aan de muur hangen. Installeer je meerdere accu's naast elkaar aan een muur? Houd dan bij het monteren een afstand aan van drie meter tussen de verschillende accu’s. Als de accu’s onder elkaar hangen, is een afstand van twee meter voldoende.

Voor vloermontage is een stevige ondergrond belangrijk!

Je installeert de accu eenvoudig via plug-and-play. De parallelschakeling van de accu wordt automatisch herkend. Accumodules hoeven niet afzonderlijk te worden geparametreerd. Gebruik per accu-eenheid een PE kabel (aardekabel). Belangrijk hierbij is dat je de PE kabel krimpt. Daarnaast heb de ook een communicatiekabel (RJ45) en een voedingskabel nodig. De inbedrijfstelling doe je vervolgens met de GoodWe PV Master-app.

De verschillen met de GoodWe accu Lynx Home F

Als we de GoodWe Lynx Home F en de GoodWe Lynx Home U naast elkaar zetten dan zijn er een aantal verschillen tussen de accu’s. Het belangrijkste verschil is dat de Lynx Home U een laag voltage accu is en de de Lynx Home F een hoog voltage accu. Daarnaast is de Lynx Home U laagspanningsbatterij gemaakt voor 1-fase projecten. Het verschil met de Lynx Home F is dat deze zowel geschikt is voor 1- als 3-fasen installaties. 

Zie hieronder in schemavorm de verschillen tussen de twee accu’s:

AccuLynx Home U
(48 V / laag voltage)
Lynx Home F
(hoog voltage)
Type accuLiFePO4 (lithium-ijzerfosfaat)LiFePO4 (lithium-ijzerfosfaat)
Beschikbare opslagcapaciteit4,8–28,8 kWh6,6−16,4 kWh
Opbouw/modulairTot 6 batterijen parallel aangeslotenStapelsysteem / 2-5 batterij
modules per stuk
Ontlaadvermogen2,88−5,76 kW5,8–14,52 kW
Spanningsbereik48–57,6 V182,4–576 V
VeiligheidsklasseIP 65IP 55
Gewicht57 kgPCU: 25 kg
Batterij module: 43 kg
Sokkel/basis: 4 kg
Garantie5 jaar productgarantie, 10 jaar prestatiegarantie10 jaar product- en prestatiegarantie
SysteemkoppelingGoodWeGoodWe
Compatibele productenEM-, ES (G2) en SBP-SerieET-, EH-, BH- en BT-Serie

Wil je meer weten over de GoodWe Lynx Home F accu? Lees dan deze Memodo blog.

Je bestelt de GoodWe Lynx Home U accu in de Memodo webshop.

De GoodWe accu combineren met een GoodWe omvormer

De GoodWe accu is te combineren met de omvormers van de GoodWe EM serie (eenfasige hybride omvormers) en de AC-gekoppelde accu omvormers SBP.

Wist je dat… je kunt bijvoorbeeld één tot drie accu's parallel schakelen met een omvormer uit de EM-serie. Als er slechts één GoodWe Lynx Home U-batterij wordt geïnstalleerd met een omvormer uit de EM-serie, is de laad- en ontlaadtijd van de batterij ongeveer 2 uur; de bruikbare capaciteit op 4,8 kWh.

Als op een omvormer uit de EM-serie 2 accu's parallel worden aangesloten, moet je rekenen op een laad- en ontlaadtijd van ca. 4 uur. De bruikbare opslagcapaciteit is 9,6 kWh. Als je 3 accu's parallel op de EM-serie aansluit, verhoog je de laad- en ontlaadtijd tot 6 uur en de bruikbare opslagcapaciteit tot 14,4 kWh.

De GoodWe accu is gecertificeerd volgens IEC 62619, wat de veilige werking van de lithiumbatterij bevestigt.

Productanalyse door Memodo

GoodWe is een bekende fabrikant op de PV-markt en biedt een breed assortiment aan toepassingen met de laagspannings- en hoogspannings accu’s. Het zijn accu’s die onmisbaar zijn in het accu aanbod bij Memodo. De GoodWe Lynx Home U accu scoort punten bij Memodo met de eenvoudige inbedrijfstelling en plug-and-play-installatie. Met de beschermingsklasse IP65 kan hij ook buitenshuis flexibel worden gebruikt. Als we de accu vergelijken met de GoodWe Lynx F, die ontworpen is als een toren, is deze iets ruimtebesparender.

Je bestelt de GoodWe Lynx Home U accu in de Memodo webshop. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met onze vertegenwoordigers via info@remove-this.memodo.nl.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie