• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

SolarEdge Home met thuisbatterij: de 3-fase toepassing

Nieuwe 3-fase toepassing SolarEdge Home met thuisbatterij
Kennis over batterijopslag
Bijgewerkt op 11. januari 2023
3 min. leestijd
Memodo Redactie
Memodo Redactie

SolarEdge heeft in Nederland de SolarEdge Home voor 3-fase gelanceerd. Huiseigenaren kunnen met het slimme energie-ecosysteem SolarEdge Home de productie van zonne-energie en het verbruik van de stroom van de zonnepanelen zelf regelen en optimaliseren. 

In deze Memodo blog gaan we in op de volgende onderwerpen:

 • de nieuwe 3-fase SolarEdge Home Hub Omvormer
 • de SolarEdge Home Batterij 48V
 • de werking van de MySolarEdge app

De SolarEdge Home 3-fase toepassing bestaat uit de nieuwe SolarEdge Home Hub Omvormer, de SolarEdge Home Backup Interface en de SolarEdge Home Batterij 48V.

De nieuwe 3-fase oplossing van SolarEdge wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe SolarEdge Home Hub Omvormer, waarover we later in deze blog meer vertellen. De nieuwste snufjes van de nieuwkomer in de Home familie? De Hub omvormer maakt het mogelijk om meer energie te besparen en een langere noodstroomvoorziening (back-up) te hebben. Ook wordt de energieopbrengst en de opgeslagen energie door de verschillende systemen gemaximaliseerd. 

De nieuwe SolarEdge Home Hub Omvormer

De nieuwe SolarEdge Home Hub Omvormer heeft vele voordelen. Tijdens een stroomstoring zorgt deze ervoor dat het hele huis een complete noodstroomvooziening heeft, ook wel back-up genoemd. De andere hybride omvormers van SolarEdge, zoals de SolarEdge RWS omvormer, hebben deze optie niet. Daarnaast beheert de omvormer de opwekking van zonne-energie en energieopslag. Het overschot aan zonne-energie wordt door de DC-gekoppelde oplossing direct naar de batterij geleidt, zonder AC-conversieverliezen. Een mooi bijkomend voordeel is dat door de DC-oversizing tot 200 procent, de energieproductie en het eigen verbruik verhoogd worden. En voor jou als installateur wel handig om te weten: de geïntegreerde verbinding met het SolarEdge Home Netwerk maakt de inbedrijfstelling eenvoudig. 

SolarEdge Home Batterij 48V

De SolarEdge Home Batterij 48V is klaar voor de energietoekomst. De nieuwe SolarEdge Home Batterij van 48 Volt kan aangesloten worden aan de nieuwe 3-fase SolarEdge Home Hub Omvormer. Fabrikant SolarEdge geeft aan dat de DC-gekoppelde oplossing een hoge totale systeemefficientie biedt en meer opgeslagen energie doordat er minder energieomzettingen zijn. Het is mogelijk om voor meer systeemcapaciteit meerdere batterijen per omvormer te stapelen. Is er een stroomstoring? Dan zorgt de SolarEdge Home Backup Interface voor een automatische noodstroomvoorziening, waardoor alle of een deel van de apparaten in huis van stroom worden voorzien. Een mooie ontwikkeling is dat de 3-fase SolarEdge Home Hub Omvormer de back-up interface netaansluitingen tot 3 keer 63 ampère ondersteunt. De zonnepanelen en thuisbatterij leveren samen tot 9 kilowatt back-up vermogen. 

Meer weten over alle SolarEdge Home batterijen? Lees dan deze Memodo blog.

De MySolarEdge app

De SolarEdge Home oplossing bestaat uit verschillende producten en systemen die slim met elkaar samenwerken. Nu is deze dus beschikbaar voor zowel 1- als 3-fase toepassingen. SolarEdge Home bestaat uit de volgende producten: de SolarEdge Home omvormers, back-up interface, thuisbatterijen en andere energieapparaten, zoals de warm water controller, SolarEdge EV-lader, slimme meters en het besturingssysteem die alle systeemapparaten beheert en synchroniseert. Met de eigen ontwikkelde SolarEdge app, de MySolarEdge app, kunnen huiseigenaren zien hoeveel energie ze besparen, wat het eigen verbruik van zonne-energie is en hoeveel CO2-uitstoot ze besparen. Voor jou als installateur wordt door de draadloze plug-en-playconnectiviteit van het SolarEdge Home-ecosysteem het realiseren van een zonnepaneelsysteem eenvoudiger. Je bent dus sneller klaar met de installatie. Je download de MySolarEdge app hier.

Bron: Solarmagazine.nl en Solaredge.com

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie