• Zoeken
 • Evenementen
 • Berichten
 • Favorieten
 • Mijn account
 • Winkelwagen

SolarEdge batterijen

SolarEdge batterijen
Kennis over batterijopslag
Bijgewerkt op 22. november 2022
7 min. leestijd
Alexander_Sredanovic
Alexander Sredanović

SolarEdge batterijen zijn er in twee spannende categorieën (48V en 400V) én diverse maten. Bij Memodo bieden we zowel hoog- als laagspanning batterijen aan. Wat weet jij inmiddels al over SolarEdge? En over hun innovatieve batterijen? Je leest het in deze Memodo blog.

In deze Memodo blog lees je over:

 • de fabrikant SolarEdge;
 • de verschillende soorten SolarEdge batterijen;
 • de voordelen van de SolarEdge batterijen;
 • het productoordeel van Memodo.

Fabrikant SolarEdge

In de Memodo webshop kun je terecht voor diverse SolarEdge producten: PV-panelen, omvormers, power optimizers, batterijen, EV-laadpalen en smart energy toebehoren. We bieden (bijna) alle producten aan binnen het SolarEdge Home systeem. We nemen je graag even mee achter de schermen bij fabrikant SolarEdge. Als wereldmarktleider op het gebied van smart energy technologie is SolarEdge klaar voor de toekomst! Met hun grote focus op innovatie en eersteklas technische expertise, is SolarEdge voortdurend aan het innoveren met smart energy oplossingen. Hun missie? Toekomstige vooruitgang stimuleren. Daarnaast willen ze hun visie laten zien dat ze voortdurend aan het vernieuwen zijn; net als de duurzame energiemarkt. De visie van SolarEdge is het continu verbeteren van de manier waarop gebruikers energie produceren en beheren. Een verhoogde efficiëntie en decentraal energie opwekken en energie gebruiken, zal leiden tot een betere en schonere energie voor ons allemaal.

SolarEdge is, sinds de oprichting in 2006, wereldwijd een toonaangevende fabrikant van PV-omvormers. De fabrikant heeft inmiddels al meer dan 31,6 GW aan vermogen geleverd, meer dan 4100 medewerkers in dienst genomen en meer dan 2,6 miljoen geregistreerde systemen wereldwijd verkocht. 

Wat ook goed is om te weten als installateur is dat de producten van SolarEdge een lange garantie hebben. Op de SolarEdge batterijen zit tien jaar garantie en de power optimizers 25 jaar. Op de omvormers zit twaalf jaar garantie en kun je verlengen naar 20 tot 25 jaar.

SolarEdge batterijen

Met de SolarEdge batterijen kun je met de andere SolarEdge producten een compleet duurzaam energiesysteem, bestaande uit diverse SolarEdge producten, aan je klant aanbieden. De hoogspanning batterijopslag systemen van SolarEdge zorgen in combinatie met de 1-fasige HD-Wave omvormers voor een uitstekend systeemvermogen, omdat de componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. De communicatie wordt verzorgd door het nieuwe SolarEdge Energy Home Network. Is er een storing? Dan heb je één competente aanspreekpartner voor alle SolarEdge producten in huis. SolarEdge heeft zijn eigen merk hoog- en laagspanning batterij. Daarnaast zijn SolarEdge omvormers compatibel met de hoogspanningsbatterij van LG Chem RESU en diverse 48V-batterijen van andere batterij fabrikanten. Let op! In sommige gevallen is wel een compatibiliteits interface nodig.

Bij Memodo bieden we zowel de laag- als hoog voltage batterij van SolarEdge aan. De SolarEdge hoogvoltage Home Battery 10kWh-batterij is ontworpen om gemakkelijk te worden aangesloten op de eenfase HD-Wave omvormers. De laagvoltage batterij past op de 3-fase omvormers SolarEdge Home Hub-RWB48 of StorEdge-RWS. Één enkele laagspanningsbatterij heeft een capaciteit van 4,6 kWh en een nominale spanning van 48V.  Met een toonaangevende 94,5% systeem efficiëntie kunnen de hoog- en laagspanningsbatterijen stroom leveren waar en wanneer het nodig is.

LET OP! Voor de installatie van de SolarEdge batterij is een online certificatie training noodzakelijk.

Een complete dak-tot-net-oplossing

Samen met de geïntegreerde Smart Modules van SolarEdge, de monitoring- en beheer platforms en een groeiend assortiment van smart energy producten, heb je een complete energie oplossing voor jouw klant. Dat wil zeggen: producten, garantie, ondersteuning, training en systeembeheer.

De voordelen op een rij

Hieronder de voordelen van de SolarEdge batterijen op een rij:

 • installeren van grotere installaties mogelijk met zeer efficiënte DC-gekoppelde technologie;
 • combineer tot drie omvormers met batterijen per site, met tot drie batterijen per omvormer;
 • simpele plug-and-play installatie, met automatische configuratie op de smartphone via SetApp;
 • draadloze communicatie tussen omvormer en SolarEdge Home battery, minder bekabeling, werk en risico op installatiefouten;
 • geen extra hardwarecomponenten (StorEdge interface) om de batterij te beheren;
 • de celtechnologie van de laagvoltage batterij is op basis van lithium-ijzer-fosfaat. Dit minimaliseert de kans op brand aanzienlijk;
 • te installeren aan de muur of op de vloer, binnen of buiten.

Bij het SolarEdge monitoring platform kun je gemakkelijk onderhoud plegen aan het systeem. Zo zie je bijvoorbeeld real-time gegevens over batterijniveau- en prestaties alsook gedetailleerde en automatische waarschuwingen met aanbevelingen voor troubleshooting bij elke waarschuwing. En ook heel handig: via PC of mobiele app heb je gratis monitoring voor de gehele levensduur van het systeem.

De SolarEdge batterij veiligheid

De veiligheid van batterijen is een belangrijk onderwerp voor jou als installateur en de klant. Het is dus goed om te weten wat SolarEdge doet voor de veiligheid van de SolarEdge batterijen. SolarEdge zorgt voor een constante bescherming van de batterij door bewaking en meting van de stroom- en spanningsniveau van de batterij. Daarnaast zorgt een ingebouwde reeks van meervoudige temperatuursensoren voor het voorkomen van oververhitting van de batterij. Ten slotte wordt met een unieke combinatie van hardware- en softwaremechanismen een veilige werking van de batterij gegarandeerd. En zoals hierboven al benoemd, werken de laagvoltage batterijen van SolarEdge op basis van lithium-ijzer-fosfaat. Dit minimaliseert de kans op brand aanzienlijk.

De SolarEdge batterijen zijn hier te bestellen in de Memodo webshop. Heb je nog vragen of wil je productadvies? Bel dan naar: 088-0087200.

De SolarEdge laag voltage batterij

SolarEdge biedt een laagspanningsbatterij voor thuisgebruik aan; het is een 48V-batterij die stapelbaar en schaalbaar is. Elke batterijmodule heeft een netto capaciteit van 4,6 kWh, en je kunt tot vijf modules in twee torens combineren. Dit resulteert in 4,6 kWh tot 23 kWh nettocapaciteit per systeem. Vervolgens bepaalt het aantal individuele batterijen hoeveel het laad- en ontlaad vermogen is. Voor één enkele batterij is dat met 2825/4096W laden/ontladen, voor meerdere batterijen is dat met een vermogen van 5kW/5kW laden ontladen.  

De laagspanningsbatterij kan gecombineerd worden met de 3-fasen SolarEdge omvormer hub. De opslagunit kan op de vloer of aan de muur worden gemonteerd. De installatie is plug-and-play en de configuratie doe je in de SolarEdge SetApp.

Bekijk hier het Youtube filmpje van SolarEdge over de SolarEdge laag voltage batterij. 

Hoogspanningsbatterij SolarEdge Home

Naast de laagspanningsbatterij is er ook de SolarEdge Home hoog voltage accu werkend op 400Vdc. Deze is direct compatibel met 1-fase omvormers en kan ook worden gecombineerd met de eerdere HD Wave-omvormers met behulp van een SolarEdge Home netwerk plug-in. Dat wilt zeggen dat als je nu een 1-fase omvormer van SolarEdge aanschaft, je in een later stadium de hoogvoltage accu bij kunt plaatsen. Een bijkomend voordeel is dat bij de hoogvoltage batterij de afstand tussen batterij en omvormer niet beperkt is. Het is bij de hoogspanning batterij mogelijk om de omvormer op zolder te plaatsen en de batterij bijvoorbeeld in de kelder. Deze hoogspanningsbatterij heeft een nettocapaciteit van 9,7 kWh met een vermogen van 5kW. Je kunt tot drie batterijen parallel op één omvormer aansluiten. De batterij kan zowel binnen als buiten worden gemonteerd. Wandmontage is mogelijk met handgrepen; vloermontage kan door het aanbrengen van een bodemplaat worden gerealiseerd. Hiervoor zijn bijpassende accessoires verkrijgbaar.

Let op! Om de SolarEdge Home hoogvoltage batterij te installeren, is een certificeringsexamen voor installateurs vereist. Je kunt de instructiecursus volgen via de EDGE Academy: klik hier.

De SolarEdge Home hoogspanningsbatterij bestel je in de Memodo webshop hier.

Meer lezen over het SolarEdge Home Systeem? Bekijk dan hier de Memodo blog.

Misschien vind je dit ook interessant
Even geduld. De meldingen komen naar je toe.
Meldingen
  Oeps! Er ging iets fout met het laden van de meldingen
  Cookies @ Memodo. Daarmee is jouw bezoek aan Memodo extra lekker.

  Meer informatie