Gratis verzending vanaf 4.000€
Meer dan 5000 tevreden installateurs
Expertise zonne-energie en webinars
Hotline +49 89 9041015-00
Alfen Eve Single S-line, 3-fase, RFID, Exclusief kabel, 16A, LB active
Alfen Eve Single S-line, 3-fase, RFID, Exclusief kabel, 16A, LB active
Alfen Eve Single S-line, 3-fase, RFID, Exclusief kabel, 16A, LB active
   

Alfen Eve Single S-line, 3-fase, RFID, Exclusief kabel, 16A, LB active

  • Alfen
  • 8720836358497
  • 8720836358497
  • 8962

Prijzen zijn alleen zichtbaar voor commerciële klanten na succesvolle registratie.

Alfen Eve Single S-line De Alfen S-Line is een complete en betaalbare  3-fasen... meer
Vermogen: 11 Kilowatt
AC-Fasen: 3
Laadaansluiting: Aansluiting & kabel
Aantal oplaadpunten: 1
Toegangscontrole: RFID
PV-overschotladen: Ja
Energiemeter: MID-conforme meters

Alfen Eve Single S-line

De Alfen S-Line is een complete en betaalbare 3-fasen laadpaal voor thuisgebruik. De laadpaal heeft een maximale uitgaande stroom van 16 A bij en een laadbereik variërend tussen de 3,7 kW en 11 kW. De laadpaal is voorzien van zogenaamde Load Balancing Active waardoor de laadpaal, mits aangesloten op de slimme meter, automatisch zijn vermogen aanpast naar het beschikbare vermogen in huis.

Voordelen Alfen Eve Single S-line

Hiermee kan er thuis op een zo snel en zo veilig mogelijke manier worden geladen. De Alfen Single S-line kan door middel van een ethernetkabel worden verbonden met het internet. Dit zorgt voor een stabiele verbinding en een optimale beschikbaarheid van de laadpaal. Een internetverbinding is alleen nodig voor het gebruik van een backoffice. Gebruikt de eindklant geen backoffice, dan hoeft er dus ook geen internetverbinding gemaakt te worden. De Alfen S-line is voorzien van RFID waarmee je de toegang tot de laadpaal kunt verlenen aan daartoe bevoegden. Ook kan RFID gebruikt worden voor de financiële verrekening. De laadpaal heeft een eigen kabel waarmee elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen. Er kan gekozen worden tussen een 5 m. of 7,5 m. lange laadkabel. De laadkabel dient apart gekocht te worden. 

Deze Alfen S-Line is ingesteld met E-Flux als pre set backoffice. Dit betekent dat de laadpaal functioneert zoals een gewone laadpaal zonder backoffice, tenzij de eindklant ervoor kiest om klant te worden bij E-Flux. Op dat moment kan de klant zijn contract direct aan de laadpaal koppelen. De installateur hoeft hiervoor niet opnieuw terug naar locatie. 

Over E-Flux

E-Flux is een Nederlandse partij die zich specialiseert in laadoplossingen. Hun backoffice is de meest gebruikte backoffice in Nederland en wordt in de fabriek van Alfen al op de laadpaal geïnstalleerd. Hierdoor hoeft de installateur op locatie geen handelingen meer te verrichten om de laadpaal te configureren met de backoffice. 

De Alfen S-line wordt geleverd zonder laadpassen.

Praktijktips   1. Iedere Alfen-laadpaal wordt geleverd met een wachtwoord. Hiermee kan... meer

Praktijktips

 

1. Iedere Alfen-laadpaal wordt geleverd met een wachtwoord. Hiermee kan de installateur of eigenaar van de laadpaal inloggen om instellingen te wijzigen. Tip: zorg dat de eindklant deze code na installatie ontvangt. Memodo heeft geen toegang tot de wachtwoorden van uitgestuurde laadpalen en ook Alfen kan op afstand niets doen. Bij het verlies van een wachtwoord van een laadpaal moet Alfen een monteur naar de locatie sturen om de laadpaal te resetten en een nieuw wachtwoord te maken.

2. Alfen-laadpalen kunnen communiceren met de slimme meter in huis. Hierdoor weet de laadpaal hoeveel vermogen gebruikt kan worden op het moment van laden. Bij een kabel van meer dan 20 meter van de laadpaal naar de P1-poort van de slimme meter kan het zijn dat er verstoringen optreden. Gebruik in dit geval een P1-extender om het signaal te versterken en storing te voorkomen. 

3. Leg altijd 2 internetkabels aan: Een naar de P1-poort voor load balancing, en een voor internetverbinding naar de laadpaal. Ook als de klant hier nog niet om vraagt. Het kan namelijk zijn dat de klant dit in de toekomst alsnog wil en je hier over gaat bellen. Heb je de kabel al voorbereid, dan hoeft de klant deze alleen maar in de router te steken om de laadpaal met internet te verbinden.

4. Neem voor de zekerheid altijd een 7,5 m. lange kabel mee, dus ook als de klant om een 5 m. lange kabel heeft gevraagd. Zo voorkom je problemen wanneer de 5 m. kabel toch niet lang genoeg blijkt voor de beoogde situatie.

FAQ
 mehr

Hoe installeer je een laadpaal van Alfen?

Klik hieronder voor de video van onze expert

Zo installeer je een Alfen laadpaal - Memodo Tutorial

Onze energiedeskundigen werken de FAQ's regelmatig bij. Toch kan het voorkomen dat de hierboven gegeven informatie verouderd is. Wij kunnen daarom niet garanderen dat de informatie up-to-date is. Wij stellen het op prijs als je ons wijst op fouten of verouderde informatie. Daarvoor kun je ons mailen op info@memodo.nl.

Accessoires
Recent bekeken